Şoigu: 12 închisori din zona tampon au rămas nepăzite. Foşti militanţi ai Califatului Islamic, potenţial eliberaţi

Sergei Şoigu
Sergei Şoigu (ALEXEI NIKOLSKY/AFP/Getty Images)

Douăsprezece închisori siriene care deţin militanţi, precum şi opt tabere de refugiaţi, au fost lăsate nepăzite ca urmare a operaţiunilor Turciei în nordul Siriei, a afirmat luni ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, potrivit Interfax.

Aflat în China, Şoigu a declarat că există riscul ca militanţii să poată scăpa şi să încerce să părăsească regiunea pentru a se întoarce în ţările lor de origine.

Acesta este un motiv de îngrijorare atât pentru Rusia, cât şi pentru Europa, deoarece o mulţime de militanţi deţinuţi în centrele de detenţie păzite înainte de începerea operaţiunii Primăvara păcii de către kurzi sunt foşti militanţi radicali care au luptat pentru instaurarea Califatului Islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe