Sondaj Global: "Cum este perceputa obezitatea in societatea dv.?"

Veronica Carvalho, Sao Paulo, Brazilia.
Veronica Carvalho, Sao Paulo, Brazilia. (The Epoch Times)

São Paulo, Brazilia

Veronica Carvalho, 26 de ani, operator admitere colegiu

Familia mea a fost intotdeauna o familie dolofana; intr-adevar tuturor ne place sa mancam bine. Dar, din motive de sanatate si pentru ca am pierdut persoane dragi din cauza obezitatii, acum avem mai multa grija de noi insine. Dar obezitatea este cu adevarat o problema in societatea noastra si ea incepe din copilarie, copiii grasani fiind dispretuiti si avand o viata mult mai dificila. Acest lucru este cu atat mai valabil in cazurile in care acesti copii nu traiesc bine in familie.

Tranås, Suedia

Gihl Tinglert, 49 de an, casnica

Unii desconsidera persoanele supraponderale. Daca doi oameni concureaza pentru acelasi loc de munca, de obicei este ales cel slab, mai degraba decat cel care este gras. Esti vazut un pic diferit daca esti rotofei, ca si cum nu ai putea face aceleasi lucruri ca si cei care sunt slabi. Vreau sa pierd aproximativ 20 de kg, apoi voi fi multumita cu greutatea mea.

Montville, Australia

Sally Anne-Arro, 37de ani, profesor - activitati domestice

Este pacat ca obezitatea tinde sa proiecteze o parere, in special despre femei - ca sunt destul de proaste, destul de idioate. Nu stiu de ce, dar se crede ca din cauza ca nu sunt in stare sa aiba grija de greutate, ele nu sunt suficient de inteligente sa faca acest lucru. Si cred ca asta se proiecteaza si asupra locurilor de munca sau oportunitatilor disponibile pentru ele. Obezitatea declaseaza si nu este atractiva.

Varna, Bulgaria

Diliana Koeva, 27 de ani, operator aplicatii Internet

In Bulgaria, obezitatea este privita ca o problema grava, in special in randul tinerilor. Potrivit statisticilor, tara noastra ocupa locul al saselea din Europa pentru obezitate. In general, cu toate ca populatia nu este foarte bine informata cu privire la acest subiect, am vazut o imbunatatire spre un mod sanatos de viata. Moda dietelor drastice, efectul lor "ping-pong" si toate problemele care insotesc dietele au disparut treptat. Acestea sunt acum inlocuite de sport si de combinarea sanatoasa a diferitelor tipuri de produse alimentare.

Brooklyn, New York, Statele Unite ale Americii

Stephanie Seales, 28 de ani, vanzator de carti

Sunt convinsa ca oamenii sunt judecati dupa greutatea lor. Oamenii care sunt obezi sunt discriminati. Sper ca asta sa inceapa sa se schimbe. Dimensiuni diferite pot fi observate la Hollywood. Cred ca este una dintre prejudecatile cel mai putin acceptate din punct de vedere social.

Lima, Peru

María Noriega, 36 de ani, licentiat in literatura

In societatea mea este considerata o boala. Un membru al familiei mele este obez. Am vazut ca ea nu poate avea o viata normala, ea are 42 de ani si cantareste 97 kg. Ea are o stima foarte mica pentru ea insasi, miscarile ei sunt lente, nu poate purta haine stranse si alte accesorii, chiar daca are o situatie economica buna. Medicul i-a spus ca ar putea avea boli de ficat, diabet si artrita ca urmare a obezitatii. Acum este tratata de un nutritionist. Familia mea este foarte ingrijorata din cauza ei.

San Roque (Cadiz), Spania

Pablo Elexpuru Eeckman, 47 de ani, om de afaceri

Au trecut cativa ani de cand se vorbea ca in Spania obezitatea este o tendinta, deoarece tot mai multi oameni din aceasta tara sufera de aceasta problema. Nu e cazul meu, dupa cum puteti vedea! Acesta este un efect al deprecierii modului nostru traditional de a manca – bine-cunoscuta dieta mediteraneana. Acest lucru a provocat obezitate chiar si in randul copiilor. Datorita atentionarii din partea medicilor si a altor autoritati, oamenii sunt mult mai constienti de aceasta problema, dar ritmul alert al vietii moderne, precum si lipsa de timp, face dificila o alimentare corespunzatoare.

Puerto Montt, Chile

Marta Buchard, 34 de ani, vanzator

Obezitatea este foarte ingrijoratoare, pentru ca transforma vietile oamenilor. Aici, in Chile, doi din trei oameni sunt supraponderali sau obezi. Acest lucru se datoreaza in principal obiceiurilor alimentare nesanatoase, consumuui de fructe si legume in cantitati mici sau foarte rar. ... Exista multa publicitate pentru produsele alimentare numite junk-food, care au nivel foarte ridicat de calorii, sunt sarace in vitamine si contin foarte putine proteine. In plus, in scoli sau in apropierea acestora, exista multe tarabe care ofera dulciuri sau alte bomboane. ... Se pare ca campaniile care vizeaza obezitatea nu sunt suficient de eficiente pentru a elimina acest flagel.

Itagüí, Columbia

Jaime Andrés Estrada Cardona, 33 de ani, psiholog

Obezitatea este considerata in primul rand o problema de sanatate publica, desi este o conditie fizica adesea asociata cu tulburari ale sanatatii. Este considerata un stigmat. Dar modelele stereotipe sunt construite de catre masinile comerciale mari care dicteaza si determina imaginea umana; deci, ne pasa mai mult de modul in care aratam decat de modul in care ne simtim. Obezitatea este mai mult o chestiune de modul in care dorim sa ne simtim, decat de cum aratam, asa ca judeca-te pe tine.

Cititi sondajul global in fiecare saptamana. Corespondentii Epoch Times intervieveaza oameni din intreaga lume pentru a invata despre viata si perspectivele lor privind realitatile locale si globale. Intrebarea de saptamana viitoare la nivel mondial: "Credeti ca UE ar trebui sa continue sa salveze tari precum Grecia?"