Sondaj IMAS: Liberalii în creştere la 33%. PSD în scădere. Pe ultimul loc, UDMR

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Screenshot)

Un sondaj IMAS privind intenţiile de vot, realizat la comanda Europa FM, relevă o uşoară creştere pentru liberali şi o uşoară scădere pentru social-democraţi. În scădere se află şi UDMR, în timp ce partidul lui Victor Ponta staţionează.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 - 27 iunie, pe un eşantion de 1.010 persoane, iar marja de eroare este de 3,1%.

Potrivit rezultatelor sondajului, PNL a crescut de la 32,6% în luna mai la 33% în iunie, fiind prima lună din acest an în care liberalii înregistrează un procentaj mai bun de la o lună la alta. Reamintim că, în perioada ianuarie-mai, partidul condus de Ludovic Orban a scăzut constant în sondaj de la nivelul de 47%.

În ceea ce priveşte PSD, care este măcinat în această perioadă de lupte interne pentru preluarea şefiei, partidul a scăzut de la 23% în luna mai la 21,9%, în condiţiile în care în februarie a atins un punct maxim de 25,8%.

Tot în creştere se află şi USR, ajungând la 12,3%, comparativ cu 11,6% în mai. În acelaşi timp, partenerul său din Alianţă, PLUS, a obţinut 5,8%.

În top 5 al intenţiilor pentru vot se regăseşte şi Pro România lui Victor Ponta, care staţionează în această lună la 11,2%, după o serie de creşteri consecutive.

Pe ultimul loc în clasamentul partidelor parlamentare se află UDMR cu 3,4%, fiind devansat de ALDE cu 3,7% şi PMP cu 4,7%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne