Şor, decorat cu "Insigna de onoare". Veteranii războiului de pe Nistru: Este ruşinos şi de neiertat

Mihai Balan care l-a decorat pe Şor a ajuns preşedinte al Uniunii Veteranilor prin fraudă, iar acum organizează acţiuni făcând jocul lui Plahotniuc prin complicele său politic şi penal Ilan Sor, afirmă veteranii războiului de pe Nistru.
Conferinţa veteranilor războiului de pe Nistru
Conferinţa veteranilor războiului de pe Nistru (Captură Foto)

Mai mulţi veterani ai conflictului de pe Nistru şi-au exprimat nemulţumirea faţă de decorarea recentă a primarului din Orhei, Ilan Şor, de către Uniunea Naţională a Veteranilor Războiului pentru Independenţa Republicii Moldova cu Insigna de Onoare, în contextul aniversării a 27 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova.

”Şor este unealta docilă a lui Plahotniuc, responsabil de furtul miliardului şi persoana care figurează cel mai frecvent în raportul Kroll. Faptul că împarte la dreapta şi la stânga fărâme din banii publici furaţi nu-l face deloc demn de a primi distincţii. Gestul făcut de conducerea respectivei uniuni este incalificabilă, demonstrând servilism cras faţă de guvernare”, se menţionează într-o declaraţie a veteranilor dată publicităţii în cadrul unei conferinţe de presă.

Participanţii la conferinţă au ţinut să sublinieze că preşedintele Uniunii, Mihai Balan, care a semnat diploma de certificare a decorării, nu îi reprezintă, deoarece ar fi ajuns preşedinte prin fraudă, dispersând veteranii. ”Face declaraţii şi organizează acţiuni făcând jocul lui Plahotniuc prin complicele său politic şi penal Ilan Şor.”

”Considerăm că prin gestul său conducerea ilegală a Uniunii Naţionale a Veteranilor războiului de independenţă pentru Republica Moldova s-a discreditat irecuperabil, punând în pericol încrederea acordată de cetăţeni veteranilor de război. Este ruşinos şi de neiertat. Facem apel către toţi veteranii să se distanţeze de liderii lor trădători, să-şi păstreze onoarea şi demnitatea, să revină la valorile pe care le-am apărat în anii de rea cumpănă pentru ţara noastră”, au conchis participanţii la războiul de pe Nistru, precizând că ei au luptat în 1992 şi pentru edificarea statului de drept, iar decorarea penalului Şor ar fi „umilitoare”.

Conducerea Uniunii Veteranilor a notat că decorarea fostului bancher devenit politician s-a făcut în semn de recunoştinţă faţă de sprijinul acordat veteranilor şi familiilor acestora.