Sora, mama vitregă a lui Osama bin Laden cad cu avionul în Marea Britanie

(Jeff Swensen / Getty Images)

Mama vitregă şi sora fostului lider al organizaţiei Al-Qaeda, Osama Bin Laden, au murit după ce avionul lor privat a căzut pe un aeroport din Hampshire, în sudul Marii Britanii.

O sursă apropiată de autorităţile Arabiei Saudite a confirmat că sora şi mama vitregă a fostului lider al lumii arabe, împreună cu pilotul – iordanian – au fost omorâţi în incident. Avionul încerca să aterizeze pe aeroportul Blackbushe Airport din Hampshire, vineri, pasagerii lui intenţionând să participe la o licitaţie de autovehicule.

La bord exista şi un al patrulea pasager, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Sursa saudită a mai menţionat că oficialii saudiţi se află în contact cu membrii familiei bin Laden pentru a obţine mai multe informaţii.

Ambasada saudită din Londra a trimis condoleanţe familiei bin Laden pentru pierderea suferită în timpul accidentului.

Autoritatea Aviatică Civilă a Arabiei Saudite a emis şi ea o declaraţie afirmând că va conlucra cu investigatorii britanici pentru a elucida cauza accidentului.

Rapoartele afirmă că avionul se îndrepta către Hampshire din Milano. Familia bin Laden are interese în nordul Italiei.

Conform rapoartelor, aeronava aparţinea unui saudit, fiind înregistrată în Arabia Saudită şi efectuase frecvente zboruri în zonă în ultimele luni.

Surse saudite afirmă însă că tatăl lui Osama bin Laden înregistrase numărul serial de pe coada navei căzute în anii ’60.

Conform martorilor oculari, aeronava a ieşit de pe pista de aterizare, zdrobindu-se de un parc de autoturisme situat lângă aeroportul Blackbushe, luând foc imediat după impact.

Avionul a fost complet distrus în urma impactului.

Autorităţile din Marea Britanie au declarat că au început ancheta însă nu se bănuiesc cauze teroriste.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe