Sorana Cîrstea debutează cu o victorie la Melbourne. Cu cine se confruntă în turul 2

În primul tur al turneului australian, Sorana Cîrstea este într-o formă bună de joc şi o învinge clar pe adversara ei, rusoaica Irina Khromacheva.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Sorana Cîrstea/facebook)

Sorana Cîrstea (78 WTA) a dispus de rusoaica Irina Khromacheva (95), cu scorul de 6-1, 6-1, la primul turneu de Mare Şlam al anului 2017.

Românca nu şi-a pierdut niciodată serviciul în partida din turul 1 şi cu două break-uri în fiecare manşă şi-a dominat categoric adversara. Momentul psihologic al partidei a fost în ghemul 5 din primul set, când jucătoarea noastră şi-a consolidat poziţia prin break-ul realizat la scorul de 4-1, după care rusoaica a avut o prestaţie mai slabă. Partida a durat o oră şi 11 minute.

Sorana Cîrstea a acumulat 45 de puncte pentru calificarea în turul 2, unde o va întâlni pe spaniola Carla Suarez Navarro.

O victorie frumoasă şi muncită a repurtat şi Irina Begu, care a învins-o pe experimentata Iaroslava Şvedova cu 5-7, 6-3, 6-4.

Din păcate, Simona Halep a fost învinsă de americanca Shelby Rogers (locul 57 WTA) cu scorul de 3-6, 1-6.

Nici Patricia Ţig nu a trecut de primul tur, fiind depăşită de portoricana Monica Puig, care a învins-o în 53 de minute cu scorul de 6-0, 6-1.

Mai urmează să joace în primul tur Monica Niculescu şi Ana Bogdan.