Sorana Cîrstea, evoluţie încântătoare la turneul de la Nürnberg (WTA)

Sportiva noastră a acces în optimile competiţiei germane după ce a dispus în trei seturi de Andrea Petkovic (Germania), după un meci ce a durat două ore şi 42 de minute.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (DON EMMERT / AFP / Getty Images)

Meci destul de dificil pentru Sorana Cîrstea (28 ani, 45 WTA) în prima rundă a turneului WTA Internaţional “NÜRNBERGER Versicherungscup”, dotat cu premii în valoare de 226.750 dolari, unde românca a avut nevoie de două ore şi 42 de minute de joc efectiv pentru a-şi asigura prezenţa în optimile competiţiei.

Chiar dacă adversara sa - jucătoarea ţării gazdă Andrea Petkovic este mai slab cotată în ierarhia mondială (107 WTA), aceasta a arătat un meci de înaltă clasă.

După un prim set adjudecat clar de germancă cu 2-6, Sorana a fost nevoită să ridice nivelul de joc, s-a concentrat mai mult şi cu multă inteligenţă a reuşit până la urmă - dar la mare luptă, să câştige în final. Ambele seturi au fost câştigate de româncă la limită. Scor final 2-6, 7-6 (7/3), 7-6 (7/5).

Pentru calificarea în runda a doua a tabloului principal de simplu Sorana şi-a asigurat un cec în valoare de 2.742 euro şi 30 puncte WTA. În continuare ea va primi replica americancei Madison Brengle (28 ani, 99 WTA), care a dispus la rândul ei în runda inaugurală de compatrioata sa Varvara Lepchenko cu scorul de 6-1, 6-3.