Sorana Cîrstea vicecampioana turneului WTA de la Taşkent (video)

Reprezentanta noastră s-a înclinat în ultimul act al circuitului de la Taşkent în faţa belgiencei Alison van Uytvanck, după un meci foarte disputat, scor final 6-2, 4-6, 6-4.
Sorana Cîrstea şi belgianca  Alison van Uytvanck la Tashkent Tennis.
Sorana Cîrstea şi belgianca Alison van Uytvanck la Tashkent Tennis. (Tashkent Tennis/facebook)

Sorana Cîrstea (29 ani, 96 WTA) a pierdut finala turneului WTA de la Taşkent în faţa unei jucătoare mai bine clasate în ierarhia mondială - belgianca Alison van Uytvanck (25 ani, 61 WTA), cea din urmă impunându-se la capătul a trei seturi cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4.

Partida disputată sâmbătă s-a terminat după două şi 24 de minute de joc efervescent, cu dueluri aprige, ambele sportive arătând un nivel ridicat la capitolul tehnico-tactic, dar şi dorinţă mare de a câştiga titlul.

"A fost un meci incredibil, încă tremur! Sorana a jucat bine în setul al doilea. A trebuit să servesc tot mai bine pentru că mă domina pe serviciul al doilea. Victoria îmi dă foarte multă încredere. Sunt fericită că am reuşit să câştig, mai sunt numai două săptămâni din acest sezon şi mă bucur că am obţinut un titlu", a declarat belgianca, potrivit WTA care şi-a adjudecat cu această ocazie al patrulea titlu al carierei.

De partea cealaltă, târgovişteanca - favorită opt la aceasta competiţie, la care a arătat o revenire de formă, a ratat şansa de a-şi trece în palmares al doilea său titlu WTA la simplu.

Van Uytvanck a contabilizat în acest duel 4 aşi şi 3 duble greşeli, iar Cîrstea 3 aşi, respectiv 3 duble greşeli.

Sorana Cîrstea ieşise învingătoare în ambele confruntări precedente cu van Uytvanck, în 2014, în calificări la New Haven, cu 6-3, 6-2, şi în 2017, în primul tur la Linz, cu 6-3, 7-5.

Proaspăta campioană va fi recompensată cu 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, în timp ce vicecampioana s-a ales cu un cec de 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport