Sorin Frunzăverde (PNL): Sunt mason, dar nu primesc ordine

Sorin Frunzăverde.
Sorin Frunzăverde. (wikipedia.org)

Faţă de mai mulţi jurnalişti, vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a precizat marţi că a recunoscut faptul că este mason şi ca organizaţia din care face parte este "specifică lumii libere" şi s-a ridicat împotriva regimurilor absolutiste. Politicianul a mai declarat că, în această calitate de mason, nu primeşte ordine de la nimeni.

Întrebat cum vede afirmaţia şefului statului legată de el, de Mihai Stănişoară şi de legăturile cu masoneria, Frunzăverde a răspuns:

"Nu are nicio legătură cu masoneria, demersul acesta pe care eu l-am început – şi o mai spun şi pentru alţii care au tot felul de afirmaţii la adresa mea, spre exemplu unii dintre ei n-au înţeles încă că ei nu candidează cu mine la preşedinţia PDL, ţinând cont de cât des îmi pomenesc numele. Nu, nu are nicio legătură acest demers cu masoneria. Demersul acesta l-am început, şi mă bucur că Stănişoară vine în PNL, pentru a scăpa România de o guvernare proastă şi de un regim politic nepopular – şi am reuşit. Cred că atunci când fac asemenea afirmaţii cei care le fac ar trebui să se gândească la faptul că acest demers început de mine în primăvara trecută, consolidat în interiorul PNL, căruia i s-au alăturat şi alţi colegi, s-a bucurat de o largă susţinere electorală".

Vicepreşedintele PNL a mai afirmat că masoneria este o organizaţie specifică lumii libere.

"Am recunoscut acest lucru. Masoneria, până la urmă, nu vă supăraţi, dacă tot discutăm subiecte de acest gen, masoneria este o organizaţie specifică lumii libere. Este o organizaţie care de-a lungul timpului s-a ridicat împotriva sistemelor absolutiste, poate că aici am putea găsi explicaţia unei stări de disconfort", a mai comentat vicepreşedintele PNL.

Sorin Frunzăverde a mai precizat că apartenenţa la masonerie nu are nicio legătură cu statutul de membru de partid.

"Nu are nicio legătură şi cu atât mai mult, nu primesc comenzi de la nimeni, să fim serioşi. În organizaţiile libere nu se dau comenzi. Comenzi se dau în alt tip de organizaţii", a mai declarat Frunzăverde.

La data de 12 martie, preşedintele Traian Băsescu declarase că a fost surprins de plecarea lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL, adăugând că nu se pune problema ca acesta să aducă liberalilor acces la Serviciile de informaţii, ci eventual o susţinere a Masoneriei, deoarece şi el, şi Sorin Frunzăverde, sunt pe 'linia asta".