Sorin Ioniţă: Destrămarea reţelelor statale de crimă organizată în Moldova va avea efecte şi la Bucureşti

Constantin Ţuţu (stânga), fost deputat PD şi Gheorghe Cavcaliuc (centru), fost şef adjunct al Inspectoratuli de Poliţie al R. Moldova
Constantin Ţuţu (stânga), fost deputat PD şi Gheorghe Cavcaliuc (centru), fost şef adjunct al Inspectoratuli de Poliţie al R. Moldova (facebook.com)

Expertul român în administraţie publică, Sorin Ioniţă susţine că destrămarea reţelelor statale de crimă organizată în Moldova va avea efecte şi la Bucureşti.

Acesta aminteşte că fostul şef al MoldATSA (echivalent Romatsa) a dat pe goarnă traficul de ţigări, alcool şi droguri coordonat de oamenii PDM şi primarul penal Ilan Şor, (tot aia), partidul susţinut inexplicabil de PSD & autorităţile române.

Expertul menţionează că după emisie fostul şef la MoldATSA a plecat la poliţie să dea declaraţii scrise, personal însă i-a atras atenţia faptul că „de contrabanda cu ţigări pe linia românească e responsabil Constantin Ţuţu şi băieţii săi de la Băcioi”.

„Noi în România nu ştim cine e Ţuţu, dar moldovenii îl ştiu că pe un cal breaz: luptător K1, organizator de “sportivi” adică găşti stradale de şoc la dispoziţia puterii, implicat într-o crimă în stil mafiot la Orhei, deci ca atare cooptat ulterior în PDM, ajuns locotenent al lui Plahotniuc şi deputat în Parlament. Flăcăul ăsta din poză, cu care au făcut ai noştri campanie electorală pe acolo”, scrie Sorin Ioniţă pe pagina sa de Facebook.

În context, expertul menţionează că trafic de ţigări “pe linie românească” nu înseamnă ce văd toţi la ştiri, „adică trei drone sau un amărăştean care trece la Albiţa cu baxul în scaunul şoferului, ci chestii di granda cu complicitate sistemică dincoace şi maşini de însoţire a convoiului. Sper să toarne bine şeful ăla MoldATSA. Se suflă în cască.”

Sorin Ioniţă a ţinut să sublinieze că în toiul crizei din Moldova, acum două săptămâni, „când şobolanii din Chişinău căutau refugii în cele patru zări”, Ţuţu-K1 a primit cetăţenie română.

„Ura, acuma-i de-al nostru cu acte, bre! Aşa-i când ştii multe: prietenii te apără. Precis SIE o să spună că n-a ştiut cine-i şi în fond, legea e lege, nu putem discrimina etc. În plus, ne bazăm pe genul ăsta de oameni ca să combatem influenţa Rusiei...”, a conchis expertul.

Fostul director al Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova MoldATSA, Sorin Stati a declarat joi, 20 iunie, în cadrul unei emisiuni de la TV8 că Ilan Şor, Dorin Damir, Gheorghe Cavcaliuc şi Constantin Ţuţu apropiaţi guvernării democrate ar fi fost implicaţi în scheme de contrabandă cu ţigări, alcool etilic, chihlimbar şi anabolizante.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe