Sorina Pintea criticată dur după un anunţ pe Facebook

Sorina Pintea
Sorina Pintea (Epoch Times România)

Ministrul Sorina Pintea anunţă, printr-o postare pe Facebook, că a pornit de urgenţă spre Spitalul de Psihiatrie din Buzău pentru a coordona ancheta internă demarată după ce un pacient a omorât 4 colegi de spitalizare şi a rănit alţi nouă. Pintea ţine să transmită în postarea sa că plecarea ei are loc în urma informării în permanenţă a premierului Dăncilă (candidata PSD-ului la Cotroceni) şi la dispoziţia acesteia.

"În urma informării în permanenţă a premierului, la dispoziţia acesteia, am pornit de urgenţă la spitalul Săpoca din Buzău, pentru a coordona personal ancheta internă privind întâmplările din noaptea trecută şi pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmărire penală.

Este un caz tragic care impune rigoare în analiză şi măsuri urgente. Am spus de fiecare dată că siguranţa şi sănătatea pacienţilor sunt menirea întregului sistem medical, iar orice eroare de procedură trebuie corectată prompt pentru a preveni astfel de drame.

Suntem alături de familiile îndurerate şi le transmitem toată compasiunea noastră, precum şi asigurarea faptului că toţi cei ce se vor dovedi vinovaţi vor plăti", scrie pe Facebook Pintea, în contextul în care sistemul medical e zguduit de un nou scandal în urma dramei de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău.

Căci faptul că un pacient a putut ucide nestingherit câteva persoane şi răni grav altele a ridicat problema lipsei cronice de personal în spitale şi a indiferenţei sistemului faţă de pacienţi. Astfel, membrii sindicatului Sanitas Săpoca acuză, într-o postare pe Facebook, lipsa de personal şi susţine că în weekend o asistentă, un instructor şi o infirmieră supraveghează 70 de pacienţi cu probleme psihice şi de natură penală.

În consecinţă, postarea Sorinei Pintea a stârnit comentarii, şi nu doar din cele laudative la adresa ministrului. Pintea este acuzată că face campanie de imagine PSD şi i se semnalează că nu doar la Săpoca sunt probleme ci şi la alte spitale. Astfel, cititori din Iaşi, Suceava, Oneşti etc. se plâng de spitalele din localităţile lor.

"Când vă veţi opri din campania de imagine în care PSD se află, va trebui să înţelegeţi că atunci când mărirea salariilor medicilor este singura măsură, fără nicio grijă pentru pacient, fără niciun respect, fără investiţii în spitale, se vor întâmpla lucruri de genul celor din Spitalul de la Săpoca!!!! Nu trebuie să vă mulţumească nimeni când faceţi lucruri conform fişei postului! Pentru asta sunteţi remunerată!!! În schimb lipsa de viziune, lipsa măsurilor din sistemul medical UCIDE!!!!!!", scrie Mihai.

"Mihai Popescu niciodată!!!doar este PSD -istă..", îi răspunde Viorel.

"Da da..., suntem sătui de promisiuni, şi iar promisiuni....tot timpul trebuie să moară cineva că apoi să se ia măsuri!!!!Cam asta este dna ministru a sănătăţii", opinează Viorel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne