Soţul Alinei Gorghiu paralizează traficul pe Valea Oltului

Şoferii au format cozi lungi de kilometri pe Valea Oltului iar trenurile s-au oprit, după ce Lucian Isar a provocat un accident, intrând în depăşire în curbă, pe linie continuă.
Lucian Isar
Lucian Isar (Epoch Times România)

Soţul Alinei Gorghiu, Lucian Isar, fost ministru în Guvernul Ponta, a provocat un grav accident joi după-amiază în zona localităţii Câineni, de pe Valea Oltului, după mai multe depăşiri agresive. Isar, care conducea un Porsche Cayenne, a intrat în depăşire într-o curbă, încălcând linia continuă şi a lovit un TIR care a căzut pe calea ferată.

În urma accidentului, atât traficul feroviar, cât şi cel rutier au fost complet blocate pe Valea Oltului. Cozile de maşini s-au întins pe mai bine de 11 km pe fiecare sens de mers.

După accidentul care s-a petrecut în jurul orei 16:00, în zona localităţii Câineni, din judeţul Vâlcea, Isar a fost transportat la Spitalul judeţean din Râmnicu Vâlcea, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral. Plaga i-a fost suturată iar starea fostului ministru este bună. Joi seară, Isar era însă în spital, pentru investigaţii suplimentare. Fostul ministru a fost singurul rănit în acest accident.

Pe lângă plaga la cap, Isar s-a ales şi cu un dosar penal pentru vătămare din culpă.

Accidentul

Potrivit martorilor, autoturismul Porsche Cayenne condus de Isar a intrat în depăşire într-o curbă, pe linie continuă. Maşina a intrat în coliziune cu o autoutilitară, după care a intrat în roata unui TIR care venea din contrasens. Roata autocamionului a explodat iar şoferul a pierdut controlul volanului, TIR-ul aterizând practic pe calea ferată, aflată la câţiva metri mai jos de drumul naţional.

Potrivit martorilor, Isar conducea agresiv, şoferii care au stat ulterior în coloană relatând că maşina acestuia a fost văzută în mai multe depăşiri agresive.

Traficul auto a fost deblocat pe un sens de mers la circa 40 de minute după accident, dar cel feroviar a mai rămas blocat alte câteva ore, fiind necesară aducerea unei macarale pentru ridicarea TIR-ului prăbuşit pe şine.