Şova reloded. "Am pierdut nu oricum, ci la 1 milion de voturi. Cel mai vinovat este Dragnea"

Dan Şova, audiat de Comisia pentru Roşia Montană. Parlamentul României, 30 septembrie 2913
Dan Şova, audiat de Comisia pentru Roşia Montană. Parlamentul României, 30 septembrie 2913 (Epoch Times România)

Dan Şova, binecunoscutul rival al lui Liviu Dragnea la şefia PSD, insistă ca acesta din urmă să-şi asume responsabilitatea pentru dezastrul de la prezidenţiale. Prezent duminică seară în platoul Realitatea Tv, Şova a scos din nou tunul şi la îndreptat în direcţia şefului de campanie al lui Victor Ponta pe care îl consideră principalul vinovat pentru înfrângerea suferită.

"Dacă Liviu Dragnea şi-ar fi asumat eşecul acestei campanii si ar fi demisionat, lucrurile ar fi putut fi mai puţin tensionate. Cu toate că sunt un partid extrem de puternic, am pierdut, şi nu oricum, ci la 1 milion de voturi. Se ştiu bine cei care au organizat campania. Nu pot să spun că am pierdut din cauza candidatului sau a vreunei filiale judeţene. Ci din cauza campaniei conduse la sediul din Kiseleff. Cel mai vinovat este Liviu Dragnea. Sunt vinovaţi şi consultanţii, al căror rol era să anticipeze anumite lucruri, dar în final totul depinde de organizare", a declarat Dan Şova.

"Liviu Dragnea a preferat să mă ironizeze atunci când am atras atenţia că nu poţi să ai capacitatea fizică de a conduce şi un Minister şi o campanie. Din păcate Aroganţa este un lucru care se plăteşte scump în politică. Nu mi-a venit să cred că am pierdut alegerile, nici luni dimineaţă. Am avut un candidat mult mai bun decât Klaus Iohannis", a continuat acesta.

Nu demult, Şova pierdea teren în cursa pentru şefia PSD odată cu acuzarea sa de trafic de influenţă şi publicarea stenogramelor DNA în care liderul PSD Viorel Hrebenciuc îi promitea că îl va susţine să preia conducerea partidului în detrimentul lui Dragnea şi Valeriu Zgonea, în timp ce acesta se angaja să susţină o lege care să aprobe amnistia şi graţierea.

Prinzând momentul prielnic, Dragnea ieşea la rampă şi îşi anunţa intenţia de a prelua conducerea PSD. Acum, după înfrângerea la alegeri, Şova a trecut în ofensivă, însă nu îşi mai etalează deschis intenţia de a ocupa şefia partidului, momentul nefiind unul oportun.

De altfel, şi Dragnea a dat un pas în spate şi încearcă să reziste presiunilor venite din partid de la rivalii care îi cer demisia pentru rezultatul obţinut.

Ambii susţin acum că Victor Ponta trebuie să rămână încă la conducerea PSD şi a Guvernului, poziţie pe care o împărtăşesc şi liderii din teritoriu (susţine Dragnea). Aceste chestiuni vor fi tranşate la viitorul congres al partidului, a cărui dată este încă incertă.