SpaceX lansează în spaţiu un satelit american secret ce permite unui “grup necunoscut” să trimită mesaje misterioase

(Getty Images)

SpaceX va lansa vineri un satelit strict secret, proiectul având numele de cod Zuma, a confirmat Forţa Aeriană a Statelor Unite.

În cadrul proiectului misterios, agenţia spaţială privată va lansa un satelit care va permite unei organizaţii guvernamentale nenumite să trimită mesaje sau să facă fotografii.

Există puţine informaţii disponibile în prezent despre Zuma, dar se ştie că satelitul va ajunge pe o orbită scăzută în jurul Pământului.

Care va fi misiunea satelitului şi cine îl va opera sunt elemente necunoscute, şi autorităţile americane au refuzat până acum să publice alte informaţii.

Satelitul va fi lansat luni de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida cu racheta Falcon 9 a SpaceX.

Lansarea a fost stabilită iniţial pentru jumătatea lunii noiembrie (2017), dar în cele din urmă a fost amânată pentru ca SpaceX să poată analiza datele unei lansări precedente.

SpaceX va lansa misiunea vineri de la Centrul Spaţial din Kennedy în intervalul orar local 8:00 p.m. şi 10 p.m.

Firma lui Elon Musk a desfăşurat anterior misiuni guvernamentale, dar niciodată atât de învăluite în mister.

Ştirile privind lansarea misteriosului satelitul au fost publicate după ce a fost dezvăluit faptul că programul SpaceX plănuieşte să trimită un automobil Tesla către Marte, iar la boxele sale va putea fi auzită în continuu piesa Space Oddity a lui David Bowie.

Omul de afaceri miliardar a anunţat pe reţelele sociale că vă trimite un automobil Tesla pe orbita planetei Marte.

Musk a scris pe Twitter că automobilul “se va afla în spaţiu un miliard de ani sau mai mult, dacă nu explodează” în timpul călătoriei, ulterior afirmând însă că nu este sigur dacă racheta Falcon Heavy de la SpaceX va transporta automobilul electric spre Planeta Roşie.

Dar acum, Musk a clarificat faptul că SpaceX va trimite o maşină spre Marte, după ce a postat o serie de imagini pe Instagram cu un automobil Tesla Roadster de culoare roşie în interiorul rachetei Falcon Heavy.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură