Şpagă la ASE: Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE Bucureşti, trimis în judecată

Academia de Studii Economice Bucureşti ASE
Academia de Studii Economice Bucureşti ASE (Epoch Times România)

Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE Bucureşti, Iuliu Cosmin Şerbănescu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru 42 de fapte de luare de mită şi două fapte de trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, Şerbănescu ar fi primit bani de la studenţi pentru lucrări de licenţă şi le-a promis acestora note "corespunzătoare".

În calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), Şerbănescu a pretins şi primit, în perioada ianuarie 2012 - mai 2014, sume de bani, cuprinse în general între 500 de lei şi 500 de euro, de la studenţi sau masteranzi ai FFABBV.

Conf. univ. dr. Şerbănescu le-a oferit studenţilor lucrări de licenţă sau lucrări de disertaţie, gata elaborate, în formă digitală, asigurându-i totodată că, în calitate de membru şi al comisiei de licenţă/coordonator al lucrării de disertaţie, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă/ master, arată procurorii, citaţi de Mediafax.

Astfel, prodecanul a primit de la Nicoleta Paraschiv suma de 400 de lei, în schimbul căreia i-a oferit acesteia lucrarea de licenţă gata elaborată, acceptând totodată să-şi traficheze influenţa prin intervenţie pe lângă profesorul scriptic coordonator al lucrărilor de licenţă oferite şi membru al comisiei de examinare, pentru a-i asigura studentei promovarea examenului de susţinere a lucrării de licenţă.

De asemenea, Şerbănescu a primit şi de la Elena Stoichiţă suma de 200 de euro şi 200 de lei, pentru a-şi trafica influenţa, prin intervenţie pe lângă cadrele didactice, pentru a-i asigura studentei promovarea unor examene de an.

Cele două studente, Paraschiv şi Stoichiţă, au fost de asemenea trimise în judecată, pentru cumpărare de influenţă, alături de Ionuţ Mihăilescu, Rami Bayassi, Georgiana Popa, Roxana Ruta, Alexandru Scutaru şi Andreea Crişan, pentru dare de mită.