Spectaculos: un pompier prinde „din zbor” o femeie care s-a aruncat de pe un edificiu

Un act demn de un super-erou în clipul video de mai jos
Pompieri
Pompieri (Print screen YouTube)

Când ne gândim la pompieri, ne vin în minte incendiile cu flăcări şi multă apă sau accidentele de maşină. Dar, în majoritatea cazurilor, aceşti profesionişti - şi vocaţia lor de a salva vieţi - sunt surprinzători, aşa cum a demonstrat Tomas Jaunzems. Tânărul pompier lituanian a fost filmat într-un clip video, care a devenit deja viral, în timp ce prindea o femeie „în zbor”.

Evenimentul a avut loc în ultimul weekend al lunii mai. Serviciul de Pompieri şi de Salvare din Letonia a primit un apel de urgenţă, în care se anunţa că o femeie vrea să se sinucidă aruncându-se de la etajul trei al unui edificiu. Pompierii s-au deplasat rapid la faţa locului pentru a ajuta femeia.

Jaunzems şi ceilalţi profesionişti şi-au dat seama că femeia era hotărâtă să sară, aşa că s-au pregătit să o prindă "în zbor". Tânărul a aşteptat căderea femeii sprijinit pe marginea unei ferestre, în timp ce un alt pompier îl ţinea cu o coardă pentru a evita să cadă şi acesta. În acelaşi timp, alţi pompieri dotaţi cu echipament de alpinism încercau să salveze femeia aflată pe acoperişul clădirii. Dar tocmai când urmau să o prindă, aceasta s-a aruncat în gol.

Când tânărul a văzut femeia căzând, s-a aplecat pe fereastră şi a reuşit să o prindă de un picior, apoi a tras-o pe fereastră. Referitor la cele întâmplate, Tomas Jaunzems a spus: "Este prima dată când am făcut acest lucru, nu am practicat niciodată acest tip de salvare a oamenilor, dar pur şi simplu facem ce ştim mai bine: să ajutăm persoanele!".

Ministrul de Interne al Letoniei, Rihards Kozlovskis, i-a lăudat pe pompierii curajoşi: „Activitatea pompierilor este foarte specială: este nevoie de curaj, profesionalism şi capacitate de a acţiona rapid şi decisiv în situaţii dificile şi de multe ori non-standard. Sunt mândru de aceşti doi "eroi" ai HGH, care au salvat o viaţă umană".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură