Spirală misterioasă, apărută într-un sătuc al Cavalerilor Templieri

Cerc în recoltele de lâng Templul Balsall al cavalerilor templieri, Marea Britanie.
Cerc în recoltele de lâng Templul Balsall al cavalerilor templieri, Marea Britanie. (Captură.)

O spirală misterioasă a apărut într-un mic sătuc englez fondat de un ordin medieval al Cavalerilor Templieri din Marea Britanie.

Modelul este format din denivelări făcute în solul din apropiere de Coventry, West Midlands, şi a fost observat pentru prima oară de un istoric care cerceta faimosul centru militar.

Sătucul Templului Balsall făcea parte din pământul primit de cavaleri ca răsplată pentru actele de curaj din timpul Cruciadelor. Templul a fost sediul cavalerilor templieri cu peste 1.000 de ani în urmă.

Destul de bizar, în 2011, la mai puţin de un kilometru distanţă de prezenta descoperire, a fost găsit un model geometric diferit.

Modelul descoperit în 2011 avea o stea cu 8 colţuri şi una cu 16 colţuri, în jurul unui soare poziţionat în centru, iar pe margini se găseau piramide şi ”coifuri” cu formă ovală.

Conspiraţioniştii cred că modelul din 2011 avea o încărcătură spirituală, ştiinţifică sau religioasă, de vreme ce 16 este numărul păcatului în Biblie, iar opt este simbolul infinitului.

După ce a fost descoperit, localnicii susţin că poliţia le-a interzis oamenilor din oraş să viziteze câmpul, care se afla în apropierea unei baze a Forţelor Aeriene Regale, şi că mesajele de pe internet despre motivul geometric au fost şterse în mod misterios.

Cercurile din recolte sunt modele formate în culturile de cereale, care uneori apar "fără explicaţii". Pot fi simple cercuri, sau modele geometrice complexe. Cea mai veche menţiune a unui motiv geometric în recoltă datează de pe la 1500. O sculptură din lemn datând din aceea perioadă arată un ”diavol cu o coasă” care creează cercul în grâne.

Teoriile conspiraţioniste consideră că motivele geometrice din recoltă sunt create de extratereştri, în timp ce majoritatea cercetătorilor susţin că sunt făcute de om.

Termenul a fost creat în anii 1970 după o serie de glume ale lui Doug Bower şi Dave Chorley, care au declarat că acestea erau inspirate de cazul ”cuibului de OZN” din Tully, Australia - când un fermier a găsit un cerc într-un mlaştină după ce a observat un OZN aterizând acolo.