Spital român, executat silit de o fetiţă lăsată paralizată la naştere

Părinţii micuţei Raisa Uzea cer executarea silită a spitalului unde, în urmă cu 9 ani, fetiţa lor rămâne paralizată, potrivit instanţei, în urma unei culpe a medicului care a asistat-o la naştere.
Secţie de terapie intensivă neonatală
Secţie de terapie intensivă neonatală (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Părinţii unei fete născute în urmă cu 9 ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, cer în instanţă executarea silită a unităţii medicale, pe motiv că fiica lor a fost paralizată complet de medicul care a asistat-o la naştere, relatează Adevărul.

După ani lungi de procese, Curtea de Apel Bucureşti a demonstrat în februarie 2017 că atât spitalul din Slobozia, cât şi medicul care a adus-o pe lume pe micuţa Raisa Uzea în 2009 sunt vinovaţi în egală măsură de problemele medicale ale fetiţei, rămasă paralizată după naştere. Pe lângă sentinţa penală pentru medicul Raisei, Curtea de Apel Bucureşti a dispus şi plata unor despăgubiri morale de 500.000 de euro, arată sursa citată.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată în urmă cu două luni însă banii nu au fost trimişi familiei.

"Vrem să negociem să-i dăm în rate, pentru că altfel riscăm să intrăm în faliment", preciza Mariana Iancu, directorul Spitalului Slobozia.

Nemulţumiţi, părinţii Raisei au deschis un proces de executare silită, în numele copilei, care a fost acceptat de instanţă. De asemenea, părinţii fetiţei au adresat publicităţii un drept la replică în care critică atitudinea pe care a avut-o managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, în legătură cu situaţia fetiţiei:

„"FINALUL DUREROS" despre care vorbeşte doamna manager nu este dat de Curtea de Apel Bucureşti, ci de Spitalul de Urgenţă Slobozia care, prin medicii săi, în perioada 28.08.2009-02.09.2009 ne-a asfixiat copilul şi i-a distrus lent şi sigur orice şansă de independenţă şi normalitate. Suferinţele copilului nostru au continuat în toată această perioadă de timp şi vor continua atâta vreme cât suportă consecinţele asfixiei suferite în acest spital. Deci, cu tot respectul pentru ignoranţa şi lipsa de empatie a doamnei manager, vă solicităm să vă retrageţi public aceste cuvinte care sunt jignitoare la adresa DURERII NOASTRE FĂRĂ FINAL!", spun părinţii Raisei.