Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş lovit şi el de pandemie. 50 de cadre medicale la autoizolare

Coronavirusul MERS
Coronavirusul MERS (AP Photo/National Institute for Allergy and Infectious Diseases via The Canadian Press)

Încă un spital este lovit de pandemie. Un cadru medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost depistat pozitiv cu coronavirus, ceea ce a făcut ca 50 de angajaţi din personalul medico-sanitar şi auxiliar să fie trimişi în autoizolare la domiciliu.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, citat de Mediafax, vor fi testate doar persoanele care prezintă simptome. Contacţii direcţi asimptomatici, inclusiv personalul medico-sanitar, nu fac obiectul testării.

„Urmare a confirmării pozitive cu Covid-19 a unui cadru medical din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, începând din data de 4 aprilie, 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar şi auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru siguranţa tuturor.

Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19), contacţii asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, nu fac obiectul testării. În acest caz, se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceştia testându-se la apariţia simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la ultimul contact”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii SCJUTM mai transmit că, în acest moment, atât personalul intrat în auto-izolare, cât şi cadrul medical pozitiv cu Covid-19, sunt în stare bună.