SRI îşi retrage ofiţerii de la Fisc. Dragnea vrea să-şi pună oamenii lui

Directorul SRI Eduard Hellvig a iniţiat demersurile legale pentru încetarea detaşării ofiţerilor în cadrul ANAF.
Eduard Hellvig 24 martie 2015
Eduard Hellvig 24 martie 2015 (Epoch Times România)

În baza unei analize, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a demarat procedura de retragere a ofiţerilor SRI care activau, din 2014, în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală a ANAF, relatează Mediafax

"Colaborarea SRI cu celelalte instituţii şi autorităţi publice, inclusiv cu Ministerul Finanţelor Publice se realizează în baza art.14 din Legea nr.14/1992 privind organizarea şi funcţionarea SRI, cu modificările şi completările ulterioare. Decizia în acest caz a aparţinut tuturor decizionalilor din instituţiile statului român, reprezentate în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), inclusiv preşedintele şi premierul României, Serviciul Român de Informaţii punând în aplicare, ulterior, hotărârea CSAT.

Numărul ofiţerilor SRI detaşaţi la ANAF nu a fost niciodată de ordinul sutelor şi a fost tot timpul mai mic decât cel aprobat prin hotărârea CSAT. Iniţial, au fost detaşate 28 de cadre, în prezent, aflându-se în derulare procesul de retragere etapizată a acestora", se arată într-un răspuns transmis de SRI publicaţiei citate.

Potrivit SRI, ofiţerii săi au fost detaşaţi la ANAF "la solicitarea acestei instituţii" şi "au contribuit la creşterea gradului de expertiză analitică, la consolidarea unor mecanisme şi proceduri de lucru unitare şi, de asemenea, la asigurarea unor standarde superioare de integritate".

Hotnews.ro a scris în urmă cu două zile, citând surse guvernamentale, că Liviu Dragnea vrea ca ANAF să scape de ofiţerii SRI detaşaţi în cadrul Departamentului Antifraudă şi să-i înlocuiască în punctele-cheie ale instituţiei cu angajaţi agreaţi de coaliţia PSD-ALDE. (Detalii aici)

Ofiţerii SRI au fost detaşaţi la ANAF după ce CSAT a decis că evaziunea fiscală este o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne