Ştampila Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol a fost restituită

(KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images)

Ştampila Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, sechestrată de reprezentanţi ai unor structuri din stânga Nistrului la 5 februarie curent, a fost restituită. Decizia a fost luată în urma şedinţei ordinare a grupurilor de lucru pentru educaţie, care a avut loc recent la Tiraspol, comunică Moldpres.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în cadrul şedinţei a fost stabilit şi mecanismul de returnare a banilor sechestraţi la 5 februarie 2014.

Potrivit ministerului nominalizat, banii vor fi depuşi în contul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” în una dintre băncile din Tiraspol şi urmează a fi utilizaţi pentru cheltuielile aferente realizării procesului educaţional. Partea transnistreană a refuzat să discute problema returnării celorlalte bunuri sechestrate, motivând lipsa mandatului pentru acest lucru.

Experţii au continuat schimbul de opinii pe marginea subiectului privind recunoaşterea şi echivalarea actelor de studii, eliberate de instituţiile de învăţământ din raioanele de est ale Republicii Moldova şi oraşul Bender.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai Ministerului Justiţiei de la Chişinău au venit cu explicaţii şi informaţii detaliate despre procedura de echivalare a actelor de studii, inclusiv a celor eliberate de instituţiile de învăţământ din regiunea transnistreană.

Următoarea şedinţă a grupurilor de lucru va avea loc în timpul apropiat la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe