Starea de urgenţă: Declaraţia pe proprie răspundere a fost simplificată [DOCUMENT OFICIAL]

(Screenshot)

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunţat, joi, că a fost simplificat modelul declaraţiei pe proprie răspundere ce trebuie completată de cetăţenii care ies din casă pe perioada stării de urgenţă decretate în România.

Modelul este accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/ şi simplificarea vizează datele care necesită a fi completate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea şi semnătura olografă a titularului.
Declaraţie pe proprie răspundere
Adeverinţă angajator

De asemenea, documentul poate fi tipărit şi completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Grupul de Comunicare mai reaminteşte faptul că declaraţia pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei pe proprie răspundere pus la dispoziţie.

“Precizăm faptul că orice alte iniţiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale”, reiese din comunicatul Grupului.

În plus, în ceea ce priveşte prezentarea declaraţiei pe proprie răspundere/adeverinţei eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanţa Militară 3/2020), acest lucru va consta în prezentarea fotografiei documentului menţionat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declaraţia pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinţa angajator).

De asemenea, persoana va prezenta declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne