Statistici sumbre: un sfert dintre consilierii premierului României, cu probleme penale

Premierul Dăncilă se mai remarcă şi prin altceva în afară de celebrele greşeli de exprimare: are o pleiadă de consilieri cu probleme penale.
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov (facebook.com)

Patru dintre cei 16 consilieri de stat ai premierului Viorica Dăncilă se confruntă cu probleme penale, aflându-se în diferite stadii procesuale, de la inculpaţi, la trimişi în judecată sau condamnaţi în primă instanţă, relatează G4Media.ro.

Cei patru sunt: Darius Vâlcov - considerat eminenţa cenuşie din spatele programului de guvernare PSD - condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanţă, Laszlo Borbely, salvat de două ori în Parlament, de către PSD, de la urmărire penală, celebra Sevil Shhaideh – inculpată în dosarul Belina şi considerată unul dintre oamenii de încredere ai lui Dragnea, şi Stelian Fedorca, aflat în proces cu Agenţia Naţională de Integritate.

Cel mai cunoscut astfel de caz este cel al lui Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, actual consilier de stat pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă. Vâlcov este cunoscut opiniei publice drept celebrul "colecţionar de tablouri" care lua mite prin cimitire.

Pe 30 ianuarie 2018, când a fost numit în funcţie, Vâlcov era trimis în judecată pentru corupţie (trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia). Nici 2 săptămâni mai târziu, Vâlcov a fost condamnat în primă instanţă, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la opt ani de închisoare cu executare, ceea ce n-a părut să o deranjeze pe Viorica Dăncilă, aceasta anunţând că îl va păstra în funcţie.

“Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Când vom avea o hotărâre definitivă, abordarea mea probabil va fi alta”, declara Viorica Dăncilă, pe 12 februarie, la patru zile de la condamnarea lui Vâlcov.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne