Statul Islamic intră din nou în oraşul istoric sirian Palmyra

Rapoartele susţin că, de fapt, controlul asupra oraşului sirian central Palmyra a fost schimbat în repetate rânduri între forţele guvernamentale şi grupul jihadist Statul Islamic.
Oraşul sirian antic Palmyra.
Oraşul sirian antic Palmyra. (Captură Foto)

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţie cu sediul în Londra, a declarat duminică faptul că loviturile aeriene ruseşti au forţat militanţii jihadişti să se retragă în suburbiile oraşului istoric Palmyra.

Ulterior, grupul de monitorizare a raportat că luptătorii Statului Islamic au reuşit să pătrundă în oraş, forţând trupele guvernamentale ale preşedintelui Bashar al-Assad să se retragă.

Peste 4.000 de militanţi s-au regrupat şi au lansat un al doilea atac pentru a încerca să recaptureze Palmyra, a declarat centrul de monitorizare a activităţilor ruşilor în Siria.

Luptătorii jihadişti au pătruns în Palmyra în 10 decembrie după ce au lansat o ofensivă la începutul săptămânii trecute.

Statul Islamic a controlat Palmyra – ale cărui ruine antice sunt înscrise pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO – din mai 2015 până când au fost forţate să părăsească zona în luna martie a acestui an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe