Ştefan Gligor: În goana Platformei DA pentru numirea unui "guvern pro-european" apare riscul întoarcerii lui Plahotniuc

Soluţia corectă nu este în a pune presiune enormă pe Maia Sandu să voteze cu Plahotniuc, ci să fie exercitate presiuni asupra lui Dodon să-şi dea urgent demisia, afirmă Ştefan Gligor.
Ştefan Gligor, directorul de programe în cadrul Centrului de Politici şi Reforme
Ştefan Gligor, directorul de programe în cadrul Centrului de Politici şi Reforme (The Epoch Times România)

Avocatul şi expertul în politici publice Ştefan Gligor constată că Platforma DA atacă mediatic agresiv foştii colegi din blocul ACUM şi pe Maia Sandu pentru a pune presiune „suficientă” pe fracţiunea PAS să voteze cu fracţiunea Şor şi „Pro-Plahotniuc/Moldova” un guvern „pro-european”.

Acesta menţionează că, dacă Maia Sandu ar accepta să voteze cu Andrian Candu, niciunul dintre cei care promovează acest scenariu nu este în stare să explice de unde vor fi luate voturile necesare în situaţia în care este inadmisibil votul comun cu fracţiunea Şor.

Potrivit expertului, odată cu plecările traseiştilor din PDM, care în mod evident sunt plătite de Plahotniuc, este cert că şi scenariul îi aparţine. „În goana după numirea acestui 'guvern pro-european' riscăm să-l întoarcem pe Plahotniuc în politică la nici un an de la plecarea acestuia.”

În opinia avocatului, toată agenda politică promovată cu atâta insistenţă de Platforma DA şi Pro-Moldova este construită în jurul unei analize greşite (în cazul Platformei DA, sper că e vorba de o greşeală) şi a unei agende false/mincinoase (în cazul Pro-Moldova).

„Am spus şi voi insista în continuare că unica soluţie corectă e în organizarea alegerilor parlamentare anticipate şi exprimarea valabilă a suveranităţii poporului”, scrie expertul pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, Ştefan Gligor a ţinut să sublinieze că soluţia corectă nu este în a pune presiune enormă pe Maia Sandu să voteze cu Plahotniuc, ci „să-l batem şi să exercităm presiuni asupra lui Dodon ca să-şi dea urgent demisia. Doar aşa poate deveni posibilă organizarea alegerilor parlamentare anticipate în 2020.”