Stela Jantoan: PSRM a început să învinuiască Blocul ACUM că joacă teatru şi vrea să facă coaliţie cu PD. Nu este deloc convingător

Ceea ce se întâmplă în ultimele zile în Republica Moldova, arată traiectoria politică pe care merge clasa politică moldovenească şi poziţia Partidului Socialiştilor, consideră fosta deputată.
Stela Jantoan, fost deputat
Stela Jantoan, fost deputat (Captură Foto)

Ex-deputata Stela Jantoan, a menţionat că iniţial Blocul ACUM era neîncrezător, nu putea să-şi formuleze corect poziţia, astfel încât aceasta să fie una comprehensivă, întrucât avea dubii în privinţa electoratului său, neştiind de fapt că cea mai mare parte a electoratului de dreapta, cât şi de stânga au avut şi au aceleaşi speranţe şi doleanţe - excluderea şi eliberarea statului de sub monopolul unui singur partid, Partidul Democrat.

„În prezent poziţia Blocului ACUM vine mai tranşantă. Deja au început să înveţe nişte lecţii politice şi s-au antrenat anume în această iniţiativă de a avea un dialog cu PSRM pentru a duce la capăt ceea ce au promis alegătorilor săi şi anume dezoligarhizarea Republicii Moldova.

Socialiştii au construit toată campania electorală pe acelaşi mesaj. Noi nu i-am auzit în campania electorală să vorbească atât de vocal despre problemele sociale, statutul Găgăuziei şi al limbii ruse, despre care vorbesc unii ideologi ai PSRM în timpul discuţiilor cu Blocul ACUM”, a declarat Stela Jantoan în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Totodată, fosta deputată a ţinut să specifice că poziţia actuală a Partidului Socialiştilor ar putea duce doar la pierdere, întrucât chiar dacă despre Blocul ACUM s-ar spune că se murdăreşte, că se antrenează în discuţii sterile cu socialiştii, „Blocul ACUM demonstrează, de fapt, care este agenda şi imaginea adevărată a Partidului Socialiştilor în raport cu propriul alegător. Asta este cel mai mare beneficiu al Blocului ACUM”.

Mai mult decât atât, Jantoan consideră că ceea ce se întâmplă la socialişti în prezent este destul de straniu, pentru că această fracţiunea este destul de neomogenă, în contextul în care în cadrul PSRM sunt 7-8 persoane, aşa-numiţi lideri, care trasează anumite politici ideologice în interior.

Fosta deputată a ţinut să puncteze că de câteva zile unii membri ai Partidul Socialiştilor au început să expună cu totul alte poziţii şi să învinuiască Blocul ACUM că joacă teatru şi că ar vrea să facă, de fapt, coaliţie cu Partidul Democrat, ceea ce nu este deloc convingător nici chiar pentru propriul electorat.

În viziunea fostei deputate, poziţia pe care doresc s-o traseze socialiştii în acest moment este doar poziţia preşedintelui Igor Dodon, care are anumite obligaţiuni faţă de Partidul Democrat, întrucât PD l-a ajutat în măsură destul de mare să devină preşedinte, obligaţiuni care la moment sunt cu mult mai mari şi mai tari decât obligaţiunile faţă de Federaţia Rusă care a trasat destul de tranşant poziţia sa vizavi de coaliţia PD-PSRM.

„Acest joc al preşedintelui Dodon împreună cu acoliţii săi, cei care acum vociferează această poziţie în interiorul PSRM, este doar poziţia lor. Asta ar însemna că preşedintele Dodon doreşte aceste alegeri anticipate, întrucât anul viitor vor avea loc alegerile prezidenţiale şi Dodon va dori un nou mandat”, a conchis Stela Jantoan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe