Ştiri bizare. Sibiu, oraşul unde fiarele se plimbă pe acoperişuri [video]

Un urs observat în această dimineaţă pe străzile din centrul Sibiului a fost ucis, după ce medicul veterinar de la Grădina Zoologică nu a reuşit să-l tranchilizeze
Ursul împuşcat în Sibiu în aceasta dimineaţă
Ursul împuşcat în Sibiu în aceasta dimineaţă (captură foto)

Animalul a fost găsit şi împuşcat într-o clădire de pe strada Lungă, în apropierea sensului giratoriu din partea cu Piaţa Cibin. În această clădire funcţionează o fabrică, dar şi birouri.

Ursul era speriat şi exista riscul de a deveni agresiv. Reprezentanţii Grădinii Zoologice au precizat că animalul nu se afla în grija lor.

Ursul a fost văzut prima dată pe strada Calea Dumbrăvii, în jurul ore 7.30 dimineaţa. Un sibian a sesizat poliţia prin intermediul 112. Poliţiştii, alături de mulţi angajaţi ai Gradinei Zoologice, au pornit în căutarea animalului. După aproape două ore ursul a fost localizat în centrul oraşului fiind observat în curtea unei case.

Martorii au spus că l-au văzut în timp ce alerga în apropierea unei şcoli, chiar la ora la care copiii începeau orele.

Presa locală aminteşte că evenimentele acestei dimineţi s-au mai repetat de două ori când un tigru şi un pui de urs au fost ucişi.

"E a treia oară când în Sibiu se petrece o asemenea grozăvie. A fost un tigru, acum aproape cinci ani. A sfârşit mort, la marginea Grădinii Zoologice, când se întorcea spre casă. A urmat apoi puiuţul de urs fugărit prin tot oraşul, speriat, rănit, tranchilizat într-o pivniţă. Acum, un alt urs a străbătut întreg centrul oraşului, de la Hotelul Ibis până la ieşirea din oraş spre Mediaş. A sfârşit, ca deobicei - mort', titrează turnulsfatului.ro.

Potrivit publicaţiei, cu cinci ani în urmă, s-a iscat o întreagă discuţie legată exact de un asemenea protocol. Atunci s-a aflat că în oraş există o singură puşcă cu tranchilizant, în dotarea Grădinii Zoologice. "Cinci ani mai târziu, în Sibiu nimic nu s-a schimbat. Există o singură puşcă cu tranchilizant. Aceeaşi. În grija aceleiaşi persoane. Practic, pentru orice situaţie în care un animal sălbatic scapă sau ajunge în oraş, există un singur om care să o poată rezolva. Este absolut halucinant. Poliţia, Jandarmii, Poliţia Locală, trei ditai instituţii nu sunt în stare să cumpere una-două puşti cu tranchilizant şi să înveţe 2-3 oameni să le folosească?". Ursul s-a plimbat aproape 1 minut pe acoperişurile caselor din Oraşul de Jos, la 8-10 metri distanţă. Apoi a traversat bulevardul Milea pe trecerea de pietoni, la 200 de metri de sediul Poliţiei şi de sediul SRI. "Putea fi tranchilizat de zeci ori. Dacă autorităţile ar fi avut ce le trebuie", se mai notează în articol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne