Ştiri pe Scurt: A început Campionatul European de yachting Zoom 8, ediţia 2014

(Bruce Bennett / Getty Images)

* Selecţionata Sudului a învins echipa Nordului cu scorul de 135-124 (37-32, 33-30, 35-33, 30-29), marţi seara, în Sala Sporturilor ''Horia Demián'' din Cluj-Napoca, în meciul vedetelor din Liga Naţională de baschet masculin - All Star Game 2014.
Cătălin Baciu (U Mobitelco Cluj) a fost cel mai bun marcator al Nordului, cu 29 de puncte, iar cei mai buni de la echipa Sudului au fost Travis Bureau, cu 27 puncte, 7 pase decisive, şi Louis Darby jr, 28 p, 9 pd. Darby jr ((Energia Rovinari) a fost desemnat omul meciului (MVP), Josh Sparks (U Mobitelco Cluj) a câştigat concursul de şlam-dunk, iar Devon Austin (CSU Atlassib Sibiu) s-a impus la aruncările de trei puncte.

* ''Am jucat fără bani, dar nu ne plăcea să pierdem şi aşa am fost educaţi. Eu nu ştiu dacă din 127 de jocuri interţări am pierdut 5 în care am jucat'', a declarat Gheorghe Gruia, considerat cel mai mare handbalist al lumii din toate timpurile, marţi seara, cu prilejul reunirii celor 26 de campioni mondiali în viaţă pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la titlul mondial din 1964 (Praga) şi 40 de ani de la cel din 1974 (Berlin).

* Selecţionata României a fost învinsă de Spania cu scorul de 17-15, marţi, la Pniewy (Polonia), în semifinalele Campionatului European de rugby Under-18, Divizia A (al doilea eşalon valoric).

* CSM Digi Oradea a învins pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 10-6 (2-2, 1-2, 2-0, 5-2), marţi seara, în Bazinul olimpic ''Ioan Alexandrescu'' din Oradea, în primul meci al finalei Superligii Naţionale de polo pe apă.

* Campionatul European de yachting Zoom 8, ediţia 2014, şi-a deschis oficial porţile la Constanţa, cei 24 de concurenţi înscrişi în concurs având marţi prima sesiune de antrenament. Cei 24 de sportivi au înfruntat, marţi, vântul puternic din Constanţa, într-o sesiune de antrenament, înaintea începerii competiţiei europene, care se desfăşoară în perioada 15-19 aprilie în portul Tomis.

* Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (21 ani) s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului ITF de la Karşi (Uzbekistan), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după ce a dispus cu 6-1, 6-4 de sârboaica Barbara Bonic.

* Miroslav Aksentijevic, care are cetăţenie sârbă şi croată, este noul antrenor al echipei feminin de volei CSM Bucureşti, a anunţat clubul de pe Calea Victoriei pe site-ul său oficial.

* Clubul de fotbal Universitatea Cluj a indicat că va primi în cesiune marca "U" pentru un an, după ce noua formă a contractului dintre Primăria Oraşului şi gruparea din Liga I va fi introdusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local.

* Antrenorul lui Atletico Madrid, Diego Simeone, şi golgheterul său Diego Costa sunt două dintre priorităţile clubului AS Monaco pentru sezonul viitor, scrie revista France Football, conform căreia gruparea franceză se interesează şi de Iker Casillas, portarul lui Real Madrid.

* David Beckham, care speră să construiască în apropiere de portul Miami un stadion de 35.000 de locuri pentru noua sa echipă de fotbal, şi-a văzut proiectul vizat luni de o scrisoare deschisă foarte critică apărută în presă.

* Fostul mare mijlocaş Zinedine Zidane a dorit în urmă cu doi ani să devină selecţioner al echipei Franţei, dar candidatura sa a fost respinsă de preşedintele federaţiei din Hexagon, Noel Le Graet, scrie revista France Football.

* Joe Dumars a părăsit ''cu efect imediat'' postul de preşedinte al lui Detroit Pistons, clubul din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) la care a fost jucător, apoi conducător, timp de 29 de ani.

* Preşedintele UEFA, Michel Platini, a amintit marţi că "familia fotbalului european nu uită victimele de pe Hillsborough, de acum 25 de ani", relatează AFP. 96 de suporteri ei echipei Liverpool şi-au pierdut viaţa într-o busculadă petrecută într-un din peluzele stadionului Hillsborough, în data de 15 aprilie 1989, cu ocazia semifinalei Cupei Angliei dintre Nottingham Forest şi Liverpool, în oraşul Sheffield.

* Selecţionerul echipei de fotbal a Belgiei, Marc Wilmots, şi-a prelungit contractul până în iulie 2018, a anunţat marţi Federaţia belgiană de fotbal. Aflat în acest post din mai 2012, Wilmots şi-a calificat echipa la Cupa Mondială din Brazilia, o premieră pentru Belgia după Mondialul 2002.

* Ciclistul francez Bryan Coquard (Europcar) a câştigat marţi cea de-a 75-a ediţie a cursei semi-clasice Paris-Camembert, disputată pe traseul Magnanville (Yvelines) — Vimoutiers (Orne).

* Clubul britanic de fotbal Manchester City este cea mai bine plătită echipă sportivă din lume, devansând echipele americane de baseball New York Yankees şi LA Dodgers, potrivit studiului privind salariile globale în domeniul sportiv realizat de Sporting Intelligence, transmite CNBC. Potrivit acestui studiu, salariul mediu al unui jucător din prima echipă de la Manchester City este de 8,1 milioane de dolari pe an, sau 155.960 de dolari pe săptămână. Acest club a fost preluat în 2008 de Abu Dhabi United Group, companie deţinută de miliardarul şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport