Ştiri pe scurt: Steaua Bucureşti s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal

(ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

Steaua Bucureşti s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins formaţia norvegiană Stroemsgodset IF Drammen, cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri seara, pe Arena Naţională din Capitală, în manşa a doua a turului II preliminar.

Învingătoare cu 1-0 în partida din deplasare, campioana României s-a impus prin golurile marcate de Cornel Râpă (72) şi Nicolae Stanciu (84).

* Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Costel Gâlcă, s-a arătat fericit pentru calificarea ''roş-albaştrilor'' în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, dar a cerut întărirea lotului.

"Sunt fericit pentru mine şi pentru echipa mea. Eroii sunt jucătorii, care au dat totul. Ştiam că jucăm contra unei echipe foarte bune, care ne-a pus probleme în prima repriză. N-am controlat bine jocul, pentru că ne-am grăbit'', a declarat Gâlcă după meci, citat de sport.ro.

Fostul internaţional a vorbit şi despre schimbarea lui Lucian Sânmărtean, în minutul 60 al meciului, după care mijlocaşul s-a arătat nemulţumit: "Nu e bine să vorbesc cu jucătorii despre nimic după meci. O să vorbim mâine. Nu trebuie să fie supăraţi cei schimbaţi, acesta e cazul şi lui Sânmărtean. Keşeru nu a fost titular pentru că am vrut să avem viteză sus, să facem presing''.

* Antrenorul echipei norvegiene Stroemsgodset IF, David Nielsen, a afirmat, miercuri seara, că Steaua Bucureşti poate ajunge în grupele Ligii Campionilor la fotbal.

''Steaua are puterea de a ajunge în grupele Ligii Campionilor. Cred că noi eram o echipă mai bună decât Aktobe, iar Steaua se va califica uşor. Acum suntem mai ambiţioşi să revenim în Liga Campionilor şi la anul, pentru că aici ne este locul. Dacă păstrăm nivelul din aceste două jocuri, vom putea reveni. Este un punct de plecare bun. Cred că am fost foarte aproape să ne calificăm, dar calitatea Stelei şi puţin ghinion au făcut să nu mergem mai departe. Când cel mai bun jucător al Stelei este portarul, ar trebui să fim mândri", a declarat fostul fotbalist danez la sport.ro.

* Selecţionata României a obţinut a treia sa victorie consecutivă la Campionatul Mondial de handbal feminin Under-18 din Macedonia, 37-23 (17-12) cu echipa ţării gazdă, miercuri, la Strumica, într-un meci din Grupa C.

Tricolorele, după 34-20 cu Argentina şi 42-22 cu Uzbekistan, au avut o repriză secundă de excepţie în faţa Macedoniei, una dintre cele mai slabe formaţii din grupă, totuşi.

* Pilotul român Robert Vişoiu va concura în acest weekend în etapa cu numărul cinci a seriei GP3, pe circuitul Hungaroring de lângă Budapesta.

Cele două curse de pe Hungaroring se vor desfăşura sâmbătă şi duminică. Prima, sâmbătă, de la ora 18,20, iar cea de a doua, duminică, de la ora 10.25. Ambele vor fi transmise pe canalul Eurosport. Mai multe informaţii despre Robert Visoiu găsiţi pe siteul personal — www.robertvisoiu.ro.

* Marea maestră Cristina Foişor a reuşit să se califice la Cupa Mondială de şah, ediţia 2015.

Cristina Foişor a obţinut această performanţă, după ce s-a clasat pe locul 10 (la egalitate cu locul 5) la Campionatul European individual de şah, care a avut loc la Plovdiv (Bulgaria).

Jucătoarea din România a obţinut 7,5 puncte, din 11 posibile.

Noua campioană europeană la şah este Valentina Gunina din Rusia, care a realizat 9 puncte din 11 posibile.

* Selecţionata României a obţinut prima sa victorie la Campionatul European de baschet feminin Under-18, Divizia B, 77-72 (12-18, 18-16, 23-20, 24-18) cu Islanda, miercuri, în Sala ''Constantin Jude'' din Timişoara, într-un meci din Grupa H, pentru locurile 9-17.

Ana Ferariu, cu 19 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre. Antrenorii Florin Covaciu şi Carmin Popa le-au mai folosit pe Iringo Debreczi 2 p, Kincso Kelemen 8 p, 4 rec, 1 pd, Marina Sfârlea 11 p, Paula Lenart 11 p, 14 rec, 2 pd, Mihaela Maxim 1 pd, Emilia-Mihaela Gherman 6 p, 1 rec, 1 pd, Andreea Aursulesei 3 p, 3 rec, 1 pd, Zsuzsánna Buzogány 2 rec, Teodora Neagu 8 p, 6 rec, 1 pd, Beatrice Peter 4 p, 1 rec, 2 pd, Raluca Matei 5 p, 6 rec.

Cea mai bună de la islandeze a fost Sara Hinriksdottir, cu 22 puncte, 12 recuperări şi 6 pase decisive.

În primul meci din grupă, Bosnia a dispus de Islanda cu 76-65. România va înfrunta Bosnia, joi, de la ora 18,00, la Timişoara, în ultimul meci din grupă.

* Trei tenismeni români, Patrick Ciorcilă (N. 8), Petru-Alexandru Luncanu (N. 5) şi Vlad Victor Cornea, s-au calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Piteşti (Comesad Open), dotat cu premii de 10.000 de dolari, după ce au câştigat meciurile disputate miercuri.

* Toate cele cinci românce care au urcat în ring, miercuri, la secţiunea tineret din Campionatelor Europene de box pentru junioare şi tineret din oraşul italian Assisi, au pierdut meciurile susţinute în sferturile de finală şi s-au clasat pe locul 5.

Damaris Emanuela Muntean (cat. 46-48 kg) a fost învinsă la puncte de poloneza Wiktoria Sadej (3-0, decizie în unanimitate), Cristina Paula Cosma (54 kg) a cedat în faţa italiencei Irma Testa (0-3), Emilia Lenuţa Moldovan a fost întrecută prin KO tehnic în repriza a doua de Valmire Mahmuti (Germania), Angela Iordache (57 kg) a pierdut în faţa franţuzoaicei Angelina Panza, fiind descalificată în repriza a treia, în timp ce Paraschiva Pascu (64 kg) a fost învinsă la puncte de poloneza Justiyna Walas (0-3, decizie în unanimitate).

* Cele patru echipaje româneşti care au evoluat, miercuri, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret Under-23 de la Varese (Italia), vor participa la recalificări sau semifinale.

Echipajul feminin de patru rame fără cârmaci (Maria-Evelina Cogianu, Mihaela-Dumitriţa Vultur, Mihaela-Teodora Berindei, Ana Orhei) a ocupat locul 4 în prima serie (7:18.70) şi va concura în recalificări.

Barca masculină de patru rame fără cârmaci (Vlad-Dragoş Aicoboae, Toader-Andrei Gontaru, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii) s-a clasat pe locul secund în seria a treia (5:59.14), după Germania, şi s-a calificat în semifinale.

La dublu rame feminin, Elena-Lavinia Ţârlea şi Mădălina Bereş s-au clasat pe locul al treilea în seria a doua (7:28.50), urmând să evolueze în recalificări.

La patru vâsle feminin, echipajul format din Gianina-Elena Beleagă, Ana-Maria Simion, Maricela-Dorina Otea şi Iuliana Buhuş a terminat pe locul al treilea în seria întâi (6:36.29) şi va evolua în recalificări.

* Internaţionalul român Alexandru Maxim a marcat singurul gol al meciului amical de fotbal câştigat de VfB Stuttgart, miercuri, cu scorul de 1-0 (1-0) pe terenul formaţiei de ligă secundă FC Erzgebirge Aue.

Maxim a fost titular şi a marcat în minutul 19, din lovitură liberă.

Stuttgart a evoluat în formula: Kirschbaum — Klein (Holzhauser, 76), Schwaab, Rüdiger (Haggui, 76), Rausch (Leibold, 76) — Leitner (Sakai, 46), Maxim (Rojas, 76), Didavi, Gruezo (Niedermeier, 62), Gentner — Ibisevic (Sararer, 62).

* Ciclistul polonez Rafal Majka (Tinkoff) a câştigat miercuri etapa a 17-a Turului Franţei, a doua din cele trei din Pirinei, desfăşurată pe distanţa de 124,5 km între Saint-Gaudens şi Saint-Lary-Soulan Pla d'Adet, iar italianul Vincenzo Nibali (Astana) rămâne cu tricoul galben de lider.

Majka a obţinut al doilea lui succes, la patru zile după ce s-a impus în Alpi la Risoul. Nibali, sosit miercuri al treilea, şi-a consolidat poziţia de lider.

* Jamaicanul Usain Bolt, marea vedetă a atletismului, este nemulţumit că americanul Tyson Gay a primit un singur an de suspendare după ce a fost depistat pozitiv cu un steroid anabolizant, scrie Reuters.

Bolt, deţinătorul a şase medalii olimpice de aur, consideră că autorităţile antidoping au trimis "un mesaj prost" lumii sportului suspendându-l un singur an pe Gay. Sprinterul american a fost autorizat în această vară să reia competiţia.

Gay, controlat pozitiv de trei ori la un steroid anabolizant, a fost sancţionat de Agenţia americană antidoping (USADA) cu o suspendare de un an, până pe 23 iunie 2014. Gay, triplu campion mondial în 2007, risca o suspendare de până la doi ani, însă a colaborat cu USADA în acest dosar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport