Stolojan, despre dublarea alocaţiilor: Problema este luatul măsurilor la plesneală, fără o gândire strategică

Theodor Stolojan
Theodor Stolojan (Epoch Times România)

Dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, măsură adoptată de Parlament la propunerea liberalilor, este o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică, a declarat, la RFI, europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan.

"Nimeni nu poate contesta că era nevoie de o creştere a alocaţiei de stat pentru copii. Problema noastră de fond este însă în continuare luatul măsurilor la plesneală, fără o gândire strategică. Cunoaştem cu toţii că natalitatea scade foarte mult în România, în fiecare an pierdem din numărul populaţiei. Aveam nevoie aici de o gândire strategică, ce este de făcut pentru că România să nu mai scadă an de an în natalitate. Or ne trezim cu o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică. Este o meteahnă, din păcate, persistentă în tot ce înseamnă politica economică şi socială din România", a declarat Theodor Stolojan.

În opinia europarlamentarului PNL, este un lucru bun că Opoziţia se manifestă, "dar încă o dată, eu sunt economist înainte de a fi politician şi cred că România are o problemă serioasă vizavi de natalitate şi avem nevoie de o gândire strategică aici şi o măsură cum este creşterea alocaţiei de stat pentru copii trebuia încadrată într-o asemenea gândire."

"Nu am văzut acest lucru în România. O măsură izolată nu te conduce niciodată spre atingerea obiectivelor strategice pe care ţi le propui", a mai precizat Stolojan.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne