"Strada" îi bate lui Iohannis la poartă

Nemulţumiţi că nu au fost invitaţi la discuţiile preşedintelui cu societatea civilă, un grup ce circa 20 de persoane cer să fie primite la consultări.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În jur de 20 de persoane, nemulţumite că nu se regăsesc pe lista celor invitaţi la discuţiile preşedintelui Iohannis cu societatea civilă, s-au strâns vineri la poarta palatului Cotroceni, cerând să vorbească cu şeful statului pentru a-i transmite acestuia doleanţele protestatarilor.

Cei veniţi să vorbească cu preşedintele Iohannis au afirmat că au tot sunat în cursul acestei zile la Palatul Cotroceni să li se spună dacă lista s-a întocmit, care sunt participanţii şi care au fost criteriile pe baza cărora au fost selectaţi din noianul de persoane dornice să ia parte la discuţii.

Unii dintre protestatari purta pancarte şi bannere cu mesajul "Strada este poporul liber, nu ONG-urile plătite de Soros", "Strada nu are lideri, liderii sunt cei care au fost în stradă" sau "Democraţia este o minciună".

Unii dintre cei prezenţi s-au declarat dezamăgiţi că nimeni din Administraţia Prezidenţială nu le-a răspuns, în timp ce aceia care au reuşit să intre în contact cu funcţionarii de la Cotroceni au fost dezamăgiţi de faptul că nimeni nu le-a spus ce se întâmplă.

Printre persoanele venite să se adreseze preşedintelui şi care nu s-a regăsit pe lista de invitaţi, s-a numărat jurnalistul Alexandru Căutiş. "Sunt aici doar ONG-uri clasice, niciunul dintre aceşti oameni nu a stat în Piaţa Universităţii", a susţinut Alexandru Căutiş.

Venit de asemenea la Cotroceni, Rafael, solistul trupei Iris, a declarat că nu vrea să participe la consultări şi a transmis că protestatarii din Piaţa Universităţii au stabilit joi seară că nu vor avea niciun reprezentant la consultările de la Cotroceni.

Rafael a îmbrâncit un reprezentant al unui ONG care a venit la Cotroceni, acuzându-l pe acesta că nu a luat parte la protest şi că a venit la Cotroceni doar să vorbească în numele său.

Ajuns la intrarea de la Cotroceni, Nicuşor Dan, unul dintre cei invitaţi de preşedinte la consultări, a declarat că va propune ca la Palat să se facă o tribună de unde orice om care va dori să ia cuvântul să-i transmită preşedintelui Iohannis într-un interval de trei minute care sunt doleanţele sale.

Nicuşor Dan a mai adăugat că toate opiniile care vor fi formulate de la tribună ar trebui să fie sintetizate şi abia ulterior preşedintele să ia o decizie.