Sturza: ”Decizia de a impune unor deputaţi să-l voteze pe Plahotniuc a fost luată la cel mai înalt nivel din România”

Decizia de a impune unor deputaţi de la Chişinău să susţină un Guvern condus de către controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc a fost luată la cel mai înalt nivel din România, susţine fostul candidat la funcţia de premier, Ion Sturza.
Ion Sturza
Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

„Dezamăgirea mea a venit la o situaţie concretă când România şi Occidentul a decis iniţial de a nu se implica. Apoi decizia de implicare, bonitate şi de impunere a unor deputaţi de a vota pentru Plahotniuc a fost luată la cel mai înalt nivel în România”, a declarat Sturza în cadrul lansării raportului anual al Expert Forum ”2016: Priorităţi politice în România, priorităţi politice în Moldova”.

”Cum a fost posibil ca această ţară să fie capturată de o singură persoană care a privatizat toate funcţiile statului? Ei nu au rafinării, prăvălii, ci au privatizat funcţiile statului, ceea ce înseamnă a emite bani, a reglementa comerţul exterior, a reglementa sistemul financiar. În Republica Moldova acest sistem fură în fiecare minut din pâinea pe care o mănâncă moldovenii prin făina care se taxează prin off-shore, din energia electrică despre care s-a povestit aici, din gaze, din orice minut care se vorbeşte pe telefon. Şi atunci mare mi-a fost mirarea mie şi moldovenilor de alegerea geo-strategică pe care au făcut-o colegii noştri de dezvoltare, atunci când doamna Nuland şi-a ancorat port-avionul pe Dâmboviţa şi după consultări la Cotroceni a aruncat bomba stabilizării, care a fost de fapt o bonitate pentru sistemul oligarhic din R. Moldova şi care le-a dat foarte mult tupeu celor de la Chişinău să-şi continue acest jaf. Pentru prima oară pe bune România este responsabilă pentru stabilizarea Republicii Moldova”, a declarat fostul premier.

"Doamna Nuland ne-a plasat bomba stabilizării, iar România trebuie să facă stabilizarea. România este responsabilă de reformele din R.Moldova şi trebuie să plătească pentru reconstrucţie. Şi nu numai prin acele 150 de milioane care au fost antamate de guvernul Ponta împreună cu Plahotniuc, dar şi printr-un program care urmează să fie elaborat. Eu ca român îmi pun întrebarea dacă România este capabilă să facă acest exerciţiu de stabilizare a R.Moldova? Are ea capacitatea financiară şi intelectuală şi de oameni? Este un mare curaj şi o mare provocare”, a mai spus Sturza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe