Sturza: Dodon nu are anvergura intelectuală şi organizatorică ale lui Voronin sau Plahotiuc pentru a gestiona singur toată ţara

Finanţarea imperiului său mediatic, a partidului, precum şi activitatea de business a familiei sale îl fac pe Dodon dependent total de Federaţia Rusă şi plin de vulnerabilităţi, a menţionat fostul premier moldovean.
Ion Sturza, fost premier al Moldovei
Ion Sturza, fost premier al Moldovei (capital.ro)

Anularea ordonanţei de neîncepere a urmăririi penale în cazul finanţării externe a Partidului Socialiştilor, recunoscută şi de preşedintele Igor Dodon în cadrul târgului cu fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, nu înseamnă decât că „Dodon este un om foarte vulnerabil”, a menţionat omul de afaceri Ion Sturza.

Mai mult decât atât, Sturza a punctat că, de fapt, şeful statului are foarte multe vulnerabilităţi. Igor Dodon nu este omul care trebuie să doarmă liniştit sub nicio formă, consideră fostul prim-ministru Sturza, adăugând totodată că se creează iluzia că Dodon „a devenit un padişah al Republicii Moldova, că el controlează tot şi că e fericit etc. Eu cred că el e profund nefericit, având în vedere situaţia în care se află”.

„El este un agent de influenţă al unui stat străin. Nu ştiu dacă a semnat vreo obligaţie în scris, dar evident că este un agent de influenţă al unui stat străin şi implementează o agendă străină şi asta e uşor de demonstrat fără a fi mare analist politic şi fără a face investigaţii”, a declarat fostul prim-ministru moldovean, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Aducând din nou în discuţie acea structură de finanţare a PSRM, Ion Sturza a specificat că toţi cunosc că şeful statului are cheltuieli enorme cu partidul şi cu imperiul lui mediatic, iar „veniturile lui sunt obscure, venite în mare parte din Federaţia Rusă”.

„Acele 800 mii de euro trebuie să le aduci de undeva. El nu are mintea antreprenorială a lui Plahotniuc, să mai aibă şi venituri legale sau să-şi optimizeze costurile. El trebuie să plătească media, structurile de partid, şi acesta este un stres enorm”, a explicat Sturza.

Cât despre activitatea de business a familiei prezidenţiale, care crează din nou o dependenţă totală de Federaţia Rusă, fiind totodată şi o momeală pe care Dodon a înghiţit-o pe nemâncate, lucru care a fost mediatizat foarte pe larg în Federaţia Rusă, întrucât familia preşedintelui Dodon a devenit partener de afaceri al procurorului rus.

„Dodon e împachetat şi foarte foarte vulnerabil, întrucât membrii familiei lui au devenit parteneri ai fiului procurorului general al Federaţiei Ruse în domenii foarte interesante, reciclarea dispozitivelor nucleare, radioactive, imobiliare etc., operaţiunile mai vechi cu „edinaia okno” etc.

El a nimerit într-o capcană de responsabilitate totală faţă de ceea ce se întâmplă. El nu are anvergura intelectuală sau organizatorică ca a lui Voronin sau Plahotiuc ca să gestioneze de unul singur toată ţara asta. El imită ceasul, vorba lui Putin, dar el nu are asta. El nu va fi capabil de unul singur să gestioneze toată ţara”, a conchis omul de afaceri moldovean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe