SUA ar adăposti un cercetător de rang înalt de la Institutul de Virologie din Wuhan

Steagul Partidului Comunist Chinez, caricatură publicată în ziarul Jyllands-Posten. China a criticat vehement publicaţia pentru lezarea imaginii Partidului-stat
Steagul Partidului Comunist Chinez, caricatură publicată în ziarul Jyllands-Posten. China a criticat vehement publicaţia pentru lezarea imaginii Partidului-stat (Jyllands-Posten / Niels Bo Bojesen)

Publicaţia de limbă chineză soundofhope.org relatează că un cercetător de rang înalt de la Institutul de Virologie din Wuhan (de biosecuritate nivel 4) ar fi reuşit să fugă în Statele Unite având asupra sa documente despre programele care se desfăşurau acolo. Informaţia a fost confirmată de miliardarul chinez Guo Wengui, care trăieşte în SUA.

Guo Wengui a menţionat că Stephen Bannon, fostul director de strategie al Casei Albe şi consilier al preşedintelui american, s-a întâlnit deja cu persoana respectivă. De asemenea, OMS ar fi primit informaţii şi ştie că o persoană de nivel înalt de la Wuhan Lab a ajuns în Statele Unite cu documente.

Această informaţie survine după ce, în weekend, internetul chinez a fost inundat de postări potrivit cărora dr. Shi Zhengli, cunoscută ca "Doamna Liliac" - unul dintre cercetătorii implicaţi în studiile care încercau să obţină transmisibilitate umană pentru coronavirusurile de liliac - ar fi încercat să se refugieze la Ambasada americană din Paris, pentru a scăpa de regimul comunist chinez.

Shi Zhengli sau o sosie de-a sa a infirmat zvonurile duminică.

Cu toate acestea, miliardarul chinez Guo Wengui susţine că persoana refugiată în Occident este de nivel mai înalt decât Shi Zhengli.

Evoluţia survine la doar o zi după ce secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că „există probe imense” că noul coronavirus provine de la laboratorul din oraşul Wuhan.

Secretarul american de stat Mike Pompeo a susţinut, duminică, faptul că ar exista dovezi semnificative conform cărora noul coronavirus provine dintr-un laborator al oraşului chinez Wuhan, localitatea de unde s-a declanşat pandemia de COVID-19, transmite AFP.

''Există probe imense că de acolo a plecat'', a insistat secretarul american de stat într-o declaraţie acordată postului ABC, însă secretarul american de stat a refuzat să spună dacă el consideră că virusul ar fi fost eliberat în mod intenţionat de chinezi.

Dar ''China este cunoscută pentru predilecţia ei de a infecta lumea şi de a folosi laboratoare care nu respectă normele'', a ţinut Pompeo să adauge, afirmând în continuare că ''nu este prima dată când lumea este pusă în pericol de un virus provenit din laboratoarele chineze''.

Donald Trump a afirmat, joi, că noul coronavirus provine din Institutul de Virologie din Wuhan şi a ameninţat China cu noi taxe vamale.