SUA, Europa şi NATO ar trebui să furnizeze arme Ucrainei, afirmă un senator american

(photos.com)

Preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Senatului SUA, democratul Robert Menendez, a apreciat că SUA şi NATO ar trebui să furnizeze arme Ucrainei pentru a combate invazia rusă, relatează AFP.

'Cred că UE, NATO precum şi SUA trebuie să aibă în vedere că situaţia este radical diferită şi că trebuie să le dăm ucrainenilor posibilitatea de a lupta şi de a se apăra', a precizat senatorul, care a exclus trimiterea de trupe americane sau NATO pe teren.

'Nu este problema rebelilor separatişti ruşi care luptă în estul Ucrainei, ci a unei invazii ruse directe (...) cu mii de soldaţi, rachete şi tancuri', a declarat oficialul american pentru CNN, din Kiev.

'Cred că această opţiune (de a furniza arme ucrainenilor) ar putea să fie de acum în vederea administraţiei Obama', a adăugat oficialul SUA, cerând mai multe sancţiuni care să vizeze anumite sectoare cheie ale economiei ruse ca energia şi finanţele.

NATO a evaluat la un milion numărul soldaţilor ruşi care luptă în estul Ucrainei alături de separatişti şi la 20.000 numărul soldaţilor desfăşuraţi de-a lungul graniţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe