SUA trimite încă 2 portavioane în zona Peninsulei Coreene, susţine agenţia de ştiri Yonhap

După ce Marina SUA a trimis un portavion în apropierea Peninsulei Coreene la începutul acestei luni, o publicaţie sud-coreeană a notat, citând o sursă a administraţiei americane, că Pentagonul mai trimite două portavioane în regiune.
Portavionul american USS Carl Vinson.
Portavionul american USS Carl Vinson. (Captură Foto)

Potrivit unui raport al agenţiei sud-coreene de ştiri Yonhap, Pentagonul a direcţionat un total de 3 portavioane americane către Peninsula Coreeană, citând o sursă a guvernului sud-coreean.

Yonhap a relatat că, pe lângă portavionul CVN-70 Carl Vinson, aşteptat să sosească în largul coastei sud-coreene în 25 aprilie, portavionul CVN-76 Ronald Reagan, aflat în prezent în portul nipon Yoskosuka, şi portavionul CVN-68 Nimitz, care în prezent trece în largul coastei statului american Oregon printr-o evaluare finală înainte de a pleca în misiune, vor pătrunde în Marea Japoniei săptămâna viitoare.

Potrivit unui oficial guvernamental, SUA şi Coreea de Sud discută în prezent despre exerciţii comune, care vor include cele trei portavioane şi alte nave de luptă.

Portavionul USS Carl Vinson, flancat de o flotă de nave de luptă americane, a fost trimis de Washington în apropierea Peninsulei Coreene la începutul lunii aprilie.

În timp ce informaţiile sunt insuficiente şi necesită confirmare din partea surselor americane, Yonhap a mai raportat că, potrivit oficialului guvernamental, desfăşurarea a trei portavioane în aceeaşi locaţie este neobişnuită şi demonstrează angajamentul SUA faţă de soluţionarea problemei nord-coreene.

Duminică, Phenianul a lansat o rachetă neidentificată care a explodat la scurt timp după testare. Şeful Statului Major al armatei sud-coreene a declarat că racheta eşuată a fost lansată dintr-o zonă situată în apropierea oraşului port Sinpo, din estul Coreei de Nord.