SUA vântură opţiunea nucleară. Şeful Trezoreriei anunţă că Trump are autoritatea de a declara urgenţe naţionale pentru a determina plecarea companiilor americane din China

Cei 11 îngeri care anunţă, cu goarne, Judecata de Apoi. Vatican
Cei 11 îngeri care anunţă, cu goarne, Judecata de Apoi. Vatican (Pleasant Exchanges)

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, ar putea avea dreptul să ordone companiilor americane să părăsească China, dacă va fi declarată urgenţă naţională, a declarat duminică secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin.

La sfârşitul săptămânii trecute, după ce China a anunţat că va răspunde cu o rundă de sancţiuni la războiul tarifar prin care administraţia Trump încearcă să determine Beijingul să respecte regulile comerţului internaţional, Trump a declarat pe Twitter că „ordonă” companiilor americane să înceapă să caute alternative la China, cerându-le să-şi mute producţia în Statele Unite.

"El nu a declarat încă o situaţie de urgenţă naţională. Ar putea declara o situaţie de urgenţă naţională ... Are autoritatea respectivă şi, indiferent de motive, dacă decide să o folosească în viitor, le vom clarifica exact cum o va folosi", a declarat Mnuchin jurnaliştilor, comentând postarea lui Trump şi posibilitatea unui astfel de scenariu.

Explicând postarea preşedintelui, Mnuchin a sugerat că doreşte să garanteze că într-un război comercial pe termen lung, companiile americane nu vor avea probleme şi vor părăsi în mod liniştit China.

Acesta a subliniat că Trump îşi foloseşte cu succes autoritatea pentru a rezolva anumite probleme cu Mexicul, de exemplu, construcţia unui zid de frontieră pentru a combate pătrunderea migranţilor ilegali în Statele Unite. Pentru a începe construcţia, Trump a declarat problema urgenţă naţională, ceea ce i-a permis să obţină finanţarea necesară ocolind Congresul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe