Subsecretarul american al apărării pentru informaţii s-a întâlnit cu Mircea Duşa

Subsecretarul american al apărării pentru informaţii, Michael G. Vickers
Subsecretarul american al apărării pentru informaţii, Michael G. Vickers (Wikipedia)

Subsecretarul american al apărării pentru informaţii, Michael G. Vickers, a efectuat o vizită oficială în România, în cursul căreia a avut o întrevedere cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Unul din subiectele aflate pe agenda celor doi oficiali a fost viitoarea misiune NATO în Afganistan.

Potrivit unui comunicat de presă MApN citat de Mediafax, ministrul Duşa l-a asigurat pe partenerul american cu privire la menţinerea poziţiei ferme a părţii române pentru dezvoltarea relaţiilor cu SUA în domeniul apărării, în cadrul "Parteneriatului Strategic Intensificat pentru secolul XXI".

Totodată, Duşa a apreciat sprijinul acordat de SUA pentru pregătirea personalului şi dezvoltarea capabilităţilor, precum şi pentru susţinerea cu tehnică şi asistenţă logistică a trupelor române desfăşurate în Afganistan, se mai precizează în comunicat.

Cei doi oficiali au mai discutat despre viitoarea misiune NATO în Afganistan, subliniind necesitatea continuării cooperării în acest teatru de operaţii şi după anul 2014.

Potrivit aceluiaşi comunicat, au mai fost subliniate "relaţiile excelente pe linia schimbului de informaţii", cei doi oficiali pronunţându-se pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în acest domeniu.

Reamintim că, pe 2 iulie, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) au analizat opţiunile naţionale de participare a României la viitoarea misiune NATO în Afganistan, după 2014. Au fost luate în considerare opţiunile adoptate la nivel NATO şi s-a stabilit că, în funcţie de decizia NATO, România va participa la misiunea de instruire, consiliere şi asistenţă în Afganistan cu un număr de până la 200 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi cu până la 50 de poliţişti şi jandarmi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne