Suedia extinde cu încă trei luni controalele la frontiere

Podul Oresund care leagă Suedia de Danemarca
Podul Oresund care leagă Suedia de Danemarca (Getty Images)

Suedia a adoptat planurile de menţinere a suspendării reglementărilor spaţiului Schengen al Uniunii Europene şi extinderea controalelor la frontiere încă trei luni din cauza temerilor privind siguranţa publică şi securitatea internă a ţării.

Ţară scandinavă a aplicat controalele în toamna anului 2015 după ce sute de mii de imigranţi au sosit în ţară după ce s-au perindat prin Europa. Ministrul suedez de Interne, Mikael Damberg, a criticat UE şi ceea ce consideră a fi eşecuri ale acordului Schengen, care asigură libertate de mişcare pe cuprinsul blocului între ţările participante, potrivit Express.co.uk.

Anunţând noile măsuri în urmă cu câteva zile, Damberg a afirmat: “Suedia este una dintr-o serie de ţări care continuă să aibă controale la frontierele interne din cauza lipsei de controale la graniţele externe ale spaţiului Schengen”.

Controale la traficul rutier şi feroviar au fost implementate pe Podul Oresund, precum şi în porturile Varberg, Götteborg, Malmö, Helsingborg şi Trelleborg. Alte 12 locaţii, inclusiv aeroporturi, au fost adăugate vara trecută pe lista zonelor supuse controalelor.

Controalele la frontiere vor continua încă trei luni, până în 11 mai.

Guvernul a precizat într-o declaraţie: “Decizia are la bază o evaluare guvernamentală că există o ameninţare la adresa ordinii publice şi securitatea internă a Suediei”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe