Suferiţi de dureri corporale?

.
. (Photos.com)

Rezolvaţi problema chiar astăzi ... probabil aveţi tot ce vă trebuie chiar în bucătăria dumneavoastră.

Cartofi copţi pentru nevralgie

1 cartof copt

Puneţi un cartof copt pe zona care vă doare. Acoperiţi cu un prosop pentru a menţine căldura cât mai mult posibil.

Remediu cu ghimbir pentru rigiditate musculară

2 linguriţe de ghimbir praf proaspăt sau rădăcină rasă de ghimbir (necurăţat şi ras cu mişcări circulare), 2 căni de apă

Preparaţi un ceai puternic de ghimbir, cu 2 linguriţe de ghimbir praf proaspăt sau rădăcină de ghimbir ras în

Ulei de rozmarin ca o alifie pentru durerile musculare

Doi pumni de frunze şi părţi superioare de rozmarin proaspăt, 0.5 l de ulei de măsline

Tăiaţi rozmarinul şi apoi puneţi-l în ulei de măsline, într-un borcan bine sigilat, timp o săptămână. Strecuraţi şi depozitaţi uleiul într-un loc uscat şi răcoros.

O pungă de orez încălzit la cuptorul cu microunde pentru durerile de spate

2 kg de orez nefiert, o faţă de pernă din flanel

Umpleţi faţă de pernă cu orez nefiert şi coaseţi-o. Încălziţi-o la cuptorul cu microunde timp de 2 minute şi apoi aplicaţi-o timp de 20 de minute pe zonele dureroase ale spatelui.

Comprese cu cartofi pentru ameliorarea durerii şi inflamaţiei

Cartofi, legume cu frunze verzi (varză, ridichile sau spanac), făină albă, apă, puţin ulei de măsline

Curăţaţi şi gătiţi cartofi obişnuiţi şi amestecaţi jumătate din ei cu o cantitate egală de legume cu frunze verzi, care, în prealabil, au fost făcute piure într-un blender. La acest amestec se adaugă aproximativ 10% faină albă. Se amestecă totul cu mâna. Adăugaţi încet apă rece ca gheaţa pentru a face o pastă groasă şi omogenă. Aplicaţi acest amestec pe piele. Apoi înfăşuraţi cu o cârpă curată. Rămâneţi într-o poziţie înclinată timp de 3 ore şi jumătate. Puteţi freca pielea cu puţin ulei de măsline înainte de a aplica amestecul (pentru a reduce mâncărimea). În cazul în care amestecul se usucă, udaţi-l cu apă şi îndepărtaţi-l. Curăţaţi pielea cu apă caldă. Acest amestec este bun pentru a reduce inflamaţiile din cauza unor contuzii, entorse, arsuri, fracturi, hemoroizi, abcese, apendicită, artrită, nevralgii, eczeme. De asemenea, este bun pentru a scoate puroiul din furuncule, abcese, acnee infectată, abcese, chisturi infectate şi diferite tipuri de tumori.

... Şi câteva remedii pentru reumatism

Tratamentul cu castravete

Castraveţi, sare

Puneţi castraveţi ajunşi la maturitate într-un vas cu putină sare. Fierbeţi la foc lent timp de aproximativ 1 oră. Apoi luaţi castraveţii şi presaţi-i, sucul rezultat trebuie pus în sticle, închise strâns, şi plasat într-un loc rece timp de aproximativ 1 săptămână. Apoi udaţi o cârpă din flanel cu acest lichid şi aplicaţi pe părţile afectate.

Remediu cu ardei roşu

Ardei roşu, spirt

Ardeiul roşu, infuzat în

Remediul cu ceai de cimbru

Faceţi o infuzie de cimbru (o linguriţă de cimbru la o cană de apă fierbinte). Lăsaţi-l la infuzat timp de 5 -10 minute înainte de a-l bea.

Frecţie cu oţet şi ou

1 cană de oţet, 1 ou

Folosiţi-l ca o loţiune de masaj pentru dureri articulare şi musculare. Frecaţi zonele dureroase cu un amestec dintr-o cană de oţet şi un ou bătut bine. Bucuraţi-vă de o baie fierbinte de douăzeci de minute şi uscaţi-vă cu un prosop mare, astfel încât să nu vă fie frig.