Sulfina Barbu: Dragnea l-a scos pe Ponta la încălzire pentru postul de premier

Sulfina Barbu
Sulfina Barbu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD vrea să îl numească pe Victor Ponta premier în toamnă iar până atunci îşi propune să acapareze întreaga putere prin menţinerea lui Tăriceanu la Senat şi îndepărtarea lui Zgonea, a acuzat duminică vicepreşedintele PNL, Sulfina Barbu, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Domnul Dragnea de o lună de zile l-a scos pe domnul Ponta la încâlzire pentu a fi premier în toamnă.(…) Vineri, domnul Ponta a început să dea semnale că pregăteşte un nou guvern PSD-ALDE şi că se aşteaptă să fie numit din nou premier", a declarat Barbu într-o conferinţă de presă.

Potrivit fostului ministru, PSD urmăreşte să acapareze puterea prin menţinerea lui Tăriceau - politician urmărit penal - la Senat şi "scoaterea din cărţi" a actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care, reamintim, a fost exclus din PSD după ce i-a cerut demisia lui Dragnea.

"Planul PSD începe să iasă la iveală şi anume că acest partid urmăreşte acapararea întregii puteri din România. Planul este simplu, îl ţin în fruntea Senatului pe domnul Tăriceanu, nu le pasă că al doilea om în stat este un politician urmărit penal. Contează doar că această funcţie să fie securizată printr-un om care răspunde la comenzi. L-au scos din cărţi pe domnul Zgonea care dădea semne de independenţă faţă de Dragnea. Nu le pasă că încalcă Regulamentul contează doar ca funcţia să fie a lor şi fac toate astea pentru ca la toamnă să încerce impunerea premierului care să îi apere de ofensiva DNA. Acela este Victor Ponta", a susţinut Barbu.

În opinia liberalei, doar preşedintele Klaus Iohannis stă în calea numirii "unui premier urmărit penal în mai multe dosare".