Supă de cartofi cu praz servită cu bruschetta

Supa de cartofi cu praz servită cu bruschetta
Supa de cartofi cu praz servită cu bruschetta (Maria Matyiku / Epoch Times)

Supa de cartofi cu praz este o supă clasică, gustoasă şi uşoară, care se poate prepara tot timpul anului. În zilele reci de iarnă se serveşte de obicei fierbinte. Servită rece pe timpul verii, este surprinzător de delicioasă.

Ingrediente:

2 bucăţi de praz,
2 linguri de ulei,
2 morcovi,
1 pătrunjel,
1/2 ardei (opţional),
4-5 cartofi de mărime potrivită,
1 lingură cu vârf de faină,
1 lingură de ulei,
sare şi piper după gust,
1-2 linguriţe de frunze verzi de pătrunjel tăiate mărunt sau 1/2 de linguriţă de frunze de pătrunjel uscate

Modul de preparare:

Bucăţile de praz se taie în rondele şi se spală bine sub jet de apă pentru a îndepărta eventualele firicele de nisip rămase printre frunze. Morcovii şi pătrunjelul se curăţă şi se dau prin răzătoarea cu găuri mari. Ardeiul se taie în cubuleţe mici.

Legumele tăiate se călesc în puţin ulei, apoi se adaugă 2-3 litri de apă fierbinte şi o linguriţă de sare. Se fierb la foc potrivit cam 20 minute, apoi se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe. Supa se fierbe în continuare, până când cartofii sunt pătrunşi.

Pentru îngroşarea supei, se pune într-o tigaie încinsa o lingură cu vârf de faină, se amestecă până când făina îşi schimbă uşor culoarea, apoi se adaugă o lingură de ulei şi se stinge imediat cu supă fierbinte amestecându-se repede să nu facă cocoloaşe. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să mai dea un clocot.

După ce supa s-a luat de pe foc, se presară cu pătrunjel verde sau uscat pe deasupra. Se serveşte cu bruschetta, crutoane de pâine, mămăligă, etc.

Reţeta de bruschetta o puteţi găsi aici:

http://epochtimes-românia.com/news/bruschetta-cu-branza-la-cuptor-aperitiv-gustare-sau-garnitura---212335

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură