Supercalculator rusesc „prins la minerit de bitcoin”

Bitcoin
Bitcoin (NurPhoto/Getty Images)

Angajaţi ai unui centru nuclear strict-secret din Rusia au fost arestaţi după ce au încercat să folosească unul dintre cele mai puternice supercalculatoare ruseşti pentru minerit de bitcoin.

Serviciul de presă al Centrului Nuclear Federal al Rusiei a declarat pentru Mash – un canal de ştiri pe aplicaţia de messenger Telegram – că securitatea la centrul nuclear a fost alertată când un angajat a încercat să conecteze supercalculatorul la Internet, aparent într-o încercare de a „mineri bitcoin”.

Serviciul de presă a mai precizat vineri că un anumit număr de angajaţi au fost predaţi Serviciului Federal de Securitate.

„Din câte ştim, a fost lansată o anchetă împotriva persoanelor” implicate în acest incident, a precizat serviciul de presă, pentru agenţia de ştiri Interfax.

Nu au fost dezvăluite alte detalii.

Aşa zişii „mineri” folosesc programe speciale pentru a rezolva probleme de matematică şi primesc un anumit număr de bitcoini în schimb.

Centrul Nuclear Federal din oraşul vestic Sarov este o zonă cu acces restricţionat şi a fost folosit pentru a produce primele bombe nucleare sovietice la începutul perioadei Războiului Rece.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe