Suporteri rapidişti scuipă, lovesc şi scot din metrou un tânăr asiatic. Îl acuză de răspândirea coronavirusului

Aglomeraţie la metrou
Aglomeraţie la metrou (Epoch Times România)

Suporteri ai echipei de fotbal Rapid Bucureşti, care se îndreptau spre stadionul unde urma să aibă loc un meci cu Turnu Măgurele, au scuipat şi au scos din metrou un tânăr asiatic, aparent de teama contaminării cu coronavirus, relatează Mediafax.

Se pare că rapidiştii l-au acuzat pe tânărul asiatic că ar fi responsabil de răspândirea virusului din Wuhan.

“L-au bruscat, l-au împins, iar unii l-au şi scuipat înainte să-l dea jos din metrou. Era un tânăr cu origini asiatice, care a fost dat afară din metrou la staţia Aurel Vlaicu”, a declarat un martor ocular.

Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunţat că, în prezent, pe teritoriul României, nu a fost confirmat niciun caz de cetăţean român infectat cu coronavirusul Wuhan (cunoscut şi sub numele de COVID-19).

Potrivit unui comunicat al Grupului, în acest moment, 69 de persoane se află în carantină, iar peste 4000 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Teama izbucnirii unei epidemii de coronavirus în România se face simţită în tot mai multe oraşe din ţară, unii oameni chiar făcându-şi provizii pentru situaţia în care ar fi instituită o carantină.