Supravieţuitor în două accidente de avion, un tânăr de 19 ani revine pe terenul de baschet

Austin Hatch, 19 ani, 21 noiembrie 2013.
Austin Hatch, 19 ani, 21 noiembrie 2013. (captură youtube.com.)

O poveste impresionată a făcut ieri înconjurul Americii. Austin Hatch, un tânăr în vârstă de 19 ani, a revenit pe terenul de baschet după ce a trecut prin două accidente de avion în care şi-a pierdut întreaga familie.

Primul accident de avion s-a petrecut pe când avea numai 9 ani. Tatăl său, pilot de avion licenţiat, a cedat la rugăminţile lui Austin şi i-a oferit o călătorie cu avionul. Chiar dacă tatăl său, Stephen Hatch, s-a opus iniţial cererilor, într-o zi a decis să-şi ia întreaga familie într-o călătorie în jurul lacului Halloon.

Aventura familiei Hatch a luat o turnură neaşteptată atunci când, din cauza condiţiilor meteorologice, Stephen a pierdut control aparatului de zbor. Mama lui Austin şi fraţii săi, Lindsay (11 ani ) şi Ian (5 ani), şi-au pierdut viaţa în urma accidentului, iar el a fost scos din avionul în flăcări chiar de tatăl său.

Afectat de tragedia familiei sale, Austin a jurat că nu se mai urcă niciodată într-un avion. Cu timpul, şi-a găsit un refugiu în baschet, sport pentru care şi-a dedicat o mare parte din energia sa. În juniorat a devenit cel mai bun jucător al echipei din liceu, iar apoi şi-a îndeplinit visul semnând un contract cu Michigan Wolverines, echipa de baschet a Universităţii Michigan.

Totuşi, soarta s-a dovedit surprinzătoare pentru Austin. În iunie 2011, pe când avea 15 ani, Stephen, ”cel mai bun prieten, antrenorul, profesorul şi fanul numărul 1” , Austin şi noua soţie a tatălui său s-au urcat la bordul avionului familial. Vroiau să petreacă vacanţa pe malul lacului Walloon însă scena primului accident se reconstruia.

Tatăl său a pierdut controlul avionului. În timpul căderii, Stephan şi-a aruncat fiul peste bord iar el s-a prăbuşit odată cu avionul. Austin a supravieţuit, însă urmele lăsate l-au marcat.

A doua tragedie l-a lăsat pe Austin cu traumatisme multiple, fracturi la ambele clavicule, leziuni cerebrale, un plămân perforat iar timp de două luni a stat în comă. Psihic a fost aproape dărâmat.

I-a luat doi ani să se refacă. S-a mutat în casa unchiului său din California şi a reuşit să revină la o viaţă normală. În prezent, are o prietenă şi a revenit pe terenul de baschet.

Ieri, Austin Hatch a marcat primul coş după al doilea accident de avion în meciul dintre Loyola Hight şi Sherman Oaks Notre Dame. Loyola, echipa sa a câştigat meciul cu 87-59.

Chiar dacă în prezent nu mai poate evolua într-o echipă profesionistă de baschet, Austin Hatch a fost primit, măcar onorific, în echipa din 2014 a Wolverines Michigan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe