Surpriză: într-un spital, toate asistentele medicale ale UTI sunt însărcinate

Toate cele 16 asistente ale secţiei de terapie intensivă dintr-un spital din oraşul Mesa, SUA, vor deveni în timp foarte scurt mame.
Asistentele medicale de la "Banner Desert Medical Center", Arizona (SUA)
Asistentele medicale de la "Banner Desert Medical Center", Arizona (SUA) (Instagram @ashleyadkinsrn)

În unitatea de terapie intensivă (UTI) a Banner Desert Medical Center, situat în oraşul Mesa, în statul Arizona (SUA), a apărut o situaţie cât se poate de ciudată.

După cum a raportat CNN, toate asistentele medicale din această secţie - în număr de 16 - vor avea bebeluşi. O coincidenţă, susţin ei, deoarece femeile nu s-ar fi pus de acord să fie toate însărcinate în aceeaşi perioadă.

"Ştiu că unele dintre noi au făcut tratamente de fertilitate", a declarat asistenta Paige Packard într-o conferinţă de presă.

"Aşa am ajuns să aflăm că eram însărcinate toate. Eu mă gândeam: "Ei bine, nu am plănuit asta. Există cumva un pact secret despre care nu ştiu?", a adăugat Paige.

Astfel că, centrul de sănătate a trebuit să se adapteze rapid la noua situaţie începând cu cantina unde toate aceste viitoare mămici servesc masa. Potrivit publicaţiei menţionate, ele au cerut ca salatele să fie adaptate pentru gravide şi au sugerat ca la meniu să se adauge castraveciori şi măsline.

Şi, imediat, "a doua zi erau castraveciori şi măsline", relatează una dintre asistente.

Dar, situaţia reprezintă, de asemenea, o provocare pentru spital, deoarece acesta trebuie să pregătească şi cadrele care le vor înlocui pe asistentele medicale în timpul concediului de maternitate.

Un oficial din cadrul instituţiei a declarat că naşterile vor avea loc între lunile septembrie şi februarie şi că fiecare femeie însărcinată va avea un concediu de 12 săptămâni.

Dar, se pare că, pentru spital, această situaţie pe cât de curioasă, atât de ciudată, nu este o problemă, ci se bucură împreună cu femeile însărcinate. În plus, fiecare dintre asistente a primit cadou un halat special pe care scrie: "Relaxaţi-vă ... mama mea este asistentă medicală în Banner!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură