Surprize la Fed Cup Canada - România. Irina Begu şi Eugenie Bouchard au pierdut în faţa out-siderelor

Jucătoarea română de tenis Irina Camelia Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Camelia Begu. (Matthew Stockman / Getty Images)

După primele 2 meciuri dinte Canada şi România în cadrul Fed Cup care au loc la Montreal, scorul este 1-1. Irina-Camelia Begu a pierdut în trei seturi cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4 în faţa tinerei de 18 ani Françoise Abanda (locul 260 WTA) într-un meci maraton care a durat două ore şi 39 minute.

La rândul ei, Eugenie Bouchard (locul 7 WTA) a pierdut în faţa compatrioatei noastre Alexandra Dulgheru (locul 72 WTA). Bouchard nu a fost determinată pe parcursul meciului, comiţând 21 de erori neforţate.

În primul meci, Irina Begu a reuşit să câştige primul set cu 6-4, însă în al doilea şet Abanda a forţat jocul şi a câştigat cu 7-5. În setul 3,
Begu a reuşit un break, apoi a avut serviciul şi a condus cu 2-0. Dar Abanda a contracarat cu două breakuri şi în final a câştigat setul cu 6-4

Duminică, Bouchard va juca cu Begu, iar Abanda se va confrunta cu Dulgheru la simplu. Iar la proba de dublu, Andreea Mitu şi Raluca Olaru le vor întâlni pe Gabriela Dabrowski şi Sharon Fichman.

Canada încearcă să îşi menţină poziţia în elita de opt echipe ale tenisului feminin mondial şi în 2016. Vom vedea dacă echipa României va reuşi să le strice planurile şi să pătrundă printre primele echipe de tenis din lume.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.