Surse: În spatele spionării şefei DNA stă miliardarul israelian Benny Steinmetz

Cunoscut pentru implicarea sa în scandalul Roşia Montană şi în dosarul retrocedărilor ilegale din reţeaua Remus Truică – Prinţul Paul, Steinmetz ar fi cel ce a comandat spionarea Codruţei Kovesi.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În spatele afacerii Black Cube, firma israeliană acuzată că ar fi încercat să o spioneze pe Codruţa Kovesi, şefa DNA, s-ar afla cunoscutul miliardar Benny Steinmetz, personaj implicat în retrocedările ilegale din dosarul Truică/Paul al României/Andronic, relatează România Liberă, citând surse.

Potrivit respectivelor surse, cu ajutorul poliţiei londoneze, s-ar putea identifica persoana care a transmis comanda de urmărire a Laurei Codruţa Kovesi către biroul din Londra al firmei Black Cube. Surse apropiate anchetei susţin că respectiva persoană ar fi fost filmată şi că există o caseta video care va fi transmisă anchetatorilor români, arată publicaţia citată

RL mai informează că după arestarea la Bucureşti a cetăţenilor israelieni Ron Weiner şi David Geclowicz, procurorii au descărcat o listă cu nume din computerele celor doi angajaţi ai firmei Black Cube, printre acestea regăsindu-se şi Dinu Pescariu şi Claudiu Florica, denunţători în dosarul Microsoft. O sursă neoficială susţine că primul ar fi fost în discuţii pentru o asociere cu Benny Steinmetz.

Anchetatorii israelieni, în prezenţa procurorilor români, i-au audiat pe responsabilii Black Cube, iar actele oficiale ale audierilor vor fi trimise în curând la Bucureşti.

Mai multe informaţii pe tema spionării şefei DNA puteţi accesa aici

Benny Steinmetz

Benjamin (Benny) Steinmetz este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Israel, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari. În România, numele afaceristului a fost legat de scandalul exploatării aurului de la Roşia Montană. De asemenea, Steinmetz ar fi implicat şi într-o afacere imobiliară din Capitală.

Israelianul a fost suspectat de corupţie şi în alte ţări. În Guineea de exemplu, afaceristul este acuzat că ar fi dat mită pentru exploatarea diamantelor.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne