Suspans în lumea plagiatorilor. Jurnalista Emilia Şercan anunţă o nouă "captură" surpriză

Emilia Şercan, jurnalistă implicată în deconspirarea vastelor reţele de "doctori" care au infestat România, anunţă o nouă "captură".
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

UPDATE. Jurnalista Emilia Şercan a dezvăluit cine este ultima sa "victimă" - primarul sectorului 3 din Capitală, celebrul Robert Negoiţă.

După ce şi-a luat bacalaureatul la 31 de ani, Negoiţă a reuşit, 9 ani mai târziu, să devină doctor, în baza unei lucrări din care nu-i aparţine nici măcar o silabă, susţine jurnalista Emilia Şercan.

* * *

Scriu despre un plagiat total, o teza plagiata de la primul pana la ultimul cuvant, a anunţat sâmbătă, pe contul său de Facebook, Emilia Şercan, jurnalistă specializată, printre altele, şi în demascarea înalţilor demnitari care şi-au plagiat tezele de doctorat.

"Si ce credeti că fac eu intr-o senină si frumoasă zi de sâmbătă când lumea e prin parc sau la cumpărături? Scriu despre un plagiat total. O teză plagiată de la primul până la ultimul cuvânt. Şi mă revolt pentru că este a doua situaţie pe care o întâlnesc de doctorand care plagiază dintr-un profesor referent care face parte din comisia care-i acordă loazei titlul de doctor.

Iar profesorul referent nu se prinde că a fost plagiat, nu-şi recunoaşte opera. Primul caz a fost Oprea. Al doilea, în curand pe ecranele computerelor voastre. Şi să-i mai ziceţi lui cuţu de azi înainte că toţi ăştia care dau şi iau doctorate într-o asemenea sfidare nu sunt grup infracţional organizat", a scris Emilia Şercan.

Printre demnitarii care au căzut "victime" investigaţiilor Emiliei Şercan se află nume grele precum vicepremierul Gabriel Oprea sau actualul ministru de Interne Petre Tobă.