Taifunul "Halong" devine unul dintre cele mai puternice văzute vreodată de un satelit

Taifunul “Halong”
Taifunul “Halong” (captură video Michael Lowry | Twitter)

În doar trei zile, taifunul Halong şi-a crescut intensitatea de la depresiune (atmoserică) tropicală la uragan de categoria 5, în timp ce călătoreşte peste vestul Oceanului Pacific, în apropiere de Tropicul Racului.

Meteorologul american, Michael Lowry, afirmăHalong a devenit unul dintre cele mai puternice taifunuri observate vreodată de un satelit la nivel mondial din 1979, anul în care au început astfel de înregistrări.

Lowry a explicat că, deşi este un eveniment natural extrem, acesta nu reprezintă un pericol în acest moment.

În timpul intensităţii sale maxime, comparabilă cu cea a uraganului devastator Dorian, taifunul a înregistrat rafale de vânt de aproape de 300 de kilometri pe oră.

Halong a început să-şi piardă forţa în ultimele ore. În momentul de faţă a coborât până la categoria 2 şi prezintă vânturi de 165 de kilometri pe oră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură